Tovaal weet geen raad met ervaren Diok-reserves

Een week na de 100 – 0 zege op Old Bears, waarbij de Goesenaren niet minder dan zestien tries drukten, wisten de rugbyers van Tovaal op eigen veld geen raad met de ervaren spelers van DIOK 3. Na een 0 – 5 achterstand bij rust, verloor Tovaal verdiend met 7 – 19.

In de eerste helft had Tovaal de felle wind in de rug, de thuisclub creëerde amper balbezit. Door de felle wind lukte het amper om in de line-outs de lange Maghiel Hanse en Jan Otte aan te spelen en in de scrums kwam Tovaal er niet aan te pas tegen de ervaren Leidenaren, die een groot aantal spelers met ervaring in de ereklasse op konden stellen. Zonder balbezit waren de kansen op de vingers van een hand te tellen en als de Goesenaren eens in de buurt van de Leidse trylijn verschenen, waren ze zo besluiteloos, dat de kans meteen om zeep geholpen werd. Aan de openingstry van DIOK 3 ging ook nog eens een stukje slap tackelwerk vooraf en de 0 – 5 voorsprong bij rust was dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na rust ging Tovaal wat voortvarende van start. Er kwamen kansen Jan Otte en Kevin Verkaik, maar na elk foutje van Tovaal kon vanaf eigen helft weer opnieuw worden gestart met een aanval. Bij een 0 – 12 achterstand kwam Tovaal via Jan Otte en een wondermooie conversion van Niels van Harn terug tot 7 – 12. Met nog vijf  minuten te spelen leek Van Harn op weg naar de gelijkmaker, maar er was te weinig steun om zijn actie een vervolg te geven. In de slotminuten drukte DIOK 3 nog een try en kaapte daarmee zelfs nog het bonuspunt voor de neus van de thuisclub weg. Eindstand: 7 – 19.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl