Tovaal wint thuis van Bassets 2 (44-17)

Tovaal behaalde op sportpark Het Schenge in Goes een ruime 44 – 17 overwinning op Bassets 2 uit Sassenheim. Bij rust leidde Tovaal, dat een aantal basisspelers miste wegens blessures, al met 34 – 0 en was de zege al in de knip.

De formatie van de Schotse trainer Brian Hendry nam direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Piet de Looff – in 1978 medeoprichter van Tovaal – het initiatief en al in de tweede minuut kwam de thuisclub door een benutte penalty-kick van Bart van Stiphout op een 3 – 0 voorsprong. De gasten stribbelden nog even tegen, maar na tries van Koen Spaas en Pim Abbink en twee conversions van Bart van Stiphout was het halverwege de eerste helft al 17 – 0 en was het duel feitelijk al beslist. Na tries van Pim Abbink en Maghiel Hanse was tien minuten later het bonuspunt al binnen (27 – 0) en vlak voor rust bezorgden Abbink en Van Stiphout Tovaal een comfortabele 34 – 0 voorsprong bij rust.

In het begin van de tweede helft verving trainer Brian Hendry de complete eerste rij in de scrum en nam de 18-jarige Sam Richel de plaats in van routinier Sjoerd van Benthem op de flankerpositie in de scrum. De Goesenaren deden het een stuk rustiger aan, maar kregen via Jorn de Jager en aanvoerder Jan Otte toch nog kansen op een ruimere score. Uit een van de spaarzame aanvallen van de gasten wist Bassets 2 terug te komen tot 34 – 7, maar Rik Markusse was direct daarna succesvol in de uiterste hoek van het veld: 39 – 7. De thuisploeg geloofde het daarna wel en Bassets 2 profiteerde daarvan door binnen vijf minuten twee keer te scoren en de achterstand terug te brengen tot 39 – 17. Een bonuspunt lag nu voor de gasten binnen handbereik, maar zover liet Tovaal het niet komen. De sterk spelende Matthijs van der Werf, die met zijn rushes veel ontzag inboezemde bij de tegenstanders, denderde nog maar eens door de verblufte defensie van Bassets 2 en legde de eindstand vast op 44 – 17. De komende weken staan er geen competitiewedstrijden op het programma, maar de trainingen gaan gewoon door.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl