U16 FIRA-stage (en 2 gewonnen wedstrijden)

Nederland U16 (met in de gelederen de Tovalers Jorian Broekmeijer, Derek Stausebach en Ruben Houmes) heeft een FIRA – stage in Luik (B) achter de rug. Van woensdag tot zondag stond voor de 30 spelers alles in het teken van rugby.

Er werden trainingen gevolgd welke werden verzorgd door Jean Bidal voormalig bondcoach van Nederland en momenteel verantwoordelijk voor de trainingsopbouw van een aantal Zuid Franse rugbyacademies. Verder was de stage vooral ook bedoeld om de spelers onderling kennis te laten maken en samen als één team te gaan werken. Het bleef niet alleen bij trainingen. Uiteraard waren ook team-meetingen en verplichte rustmomenten. En natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning.

Ook de U16-selecties van Belgie en Zwitserland namen deel aan deze stage. En vanzelfsprekend werden er onderling wedstrijden gespeeld. Met Ruben in de basisopstelling bleek Nederland te sterk voor Zwitserland (10-5) en Belgie (5-0). Ook Derek en Jorian hebben behoorlijk veel speeltijd gekregen van de coaches. De uitslagen geven al aan dat beslist geen sprake was van een walk-over. Nederland moest diep gaan. Belgie werd pas in de eindfase van de wedstrijd op achterstand gezet. Maar ondanks dat geen sprake was van officiële interlands en ondanks het feit dat de speelstijl (het in de praktijk brengen van het geleerde) voor de Nederlandse coaches belangrijker was dan de uitslag is het voor de spelers toch een groot succes dat de eerste twee wedstrijden met het nieuw gevormde team gewonnen werden.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl