Uitstapje naar Racing – Castres

Jacques Cronje had tickets geregeld voor de Top14-wedstrijd Racing – Castres dus was het tijd om weer eens een bezoek te brengen aan Colombes. Na een lunch in Lille kwamen drie kwartier voor de wedstrijd aan in Colombes. De eerste die we tegen het lijf liepen was Bernard Le Roux, die nog geblesseerd was, maar volgende week wel met Frankrijk tegen Schotland hoopte te spelen.

Racing startte sterk tegen de kampioen van het afgelopen jaar. Vlak voor onze neus glipte Imhoff langs de zijlijn en kwamen de Parijzenaars op een 5 – 0 voorsprong. Het samenspel van de driekwarten van Castres was beter, maar ondanks de benutte penalty’s van Rory Kockott behield Racing steeds een kleine voorsprong. Vlak voor het einde leek Racing zelfs nog een bonuspunt binnen te slepen, maar de derde try van Imhoff werd wegens voorwaarts afgekeurd.

Na afloop nog veel spelers gezien en gesproken, die volgende week weer op Murrayfield en Twickenham: Ritchie Gray, Jamie Roberts en Anthonie Claassen. Rory Kockott bleek maar een klein kereltje en Jacques en Francois keken uit naar een weekje vakantie in Zuid-Afrika.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl