Volle buit mee terug uit Delft

De senioren gingen op het rugbyveld van de TU in Delft op zoek naar de volle winst tegen Sanctus Virgilius RC, dat een van de drie competitieduels winnend had afgesloten. Bij de warming-up een flinke tegenvaller voor trainer Brian Hendry, toen William door zijn knie ging en niet aan de wedstrijd was begonnen, terwijl Peter van Stee al met een zere rug in Zeeland was achtergebleven.

Veel maakte het allemaal niet uit, want Tovaal nam direct het initiatief. De driekwarten vonden elkaar regelmatig blindelings, maar de Delftse studenten bleken de tackeltrainingen goed te hebben verteerd. Daardoor opende Alex pas na een dik kwartier de score en kort daarop zorgde Maarten Buijs voor de tweede try. Beide werden nog geconverteerd door Jordan: 0 – 14. Vlak voor rust zorgde Alex met zijn tweede try voor 0 – 19, maar hoewel de zon af en toe door de wolken brak, conversions werden vanaf dat moment niet meer benut.

Na rust nam Sanctus Virgilius voor een korte periode het initiatief, maar liet Tovaal zien goed te kunnen verdedigen en het was al lang duidelijk dat de vierde try toch wel ging vallen. Halverwege de tweede helft was het zover, toen Remi aan het eind stond van een vlot uitgespeelde driekwartaanval. Het verweer van SVRC was daarmee definitief gebroken. De andere Maarten, op ’t Hof, reageerde attent bij een belabberd kickje van de SVRC-full-back en voerde de voorsprong op tot 0 – 29. Daarna viel er voor de studenten en hun aanhang ook wat te juichen. Na een rush langs de zijlijn drukten zij de eretry, maar Tovaal was nog niet klaar. Het mooiste moment moest nog komen, al was Jordan ook al opgevallen met een paar mooie pop-upballetjes. Vlak voor tijd had een subtiele, razendsnelle pass van Jan-Joost meer verdiend dan een knock-on van Piotr in de buurt van de trylijn, maar na wat fases na de toegekende scrum zette Maghiel alsnog een kroon op het werk: 5 – 34.

Volgende week komt URC 2 naar sportpark Het Schenge. Kick-off: 14.00 uur

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl