Zeeuwse derby, hoe mot da noe?

De vogeltjes fluiten, strak blauwe lucht, de wind fluit lichtelijk tegen onze wangen en het zonnetje schijnt op ons bolletje. Of we een heerlijke ‘bolus’ bij de koffie willen!? Voor Zeeuwse begrippen is een ‘bolus’ bie de koffie lekkur hor, mear ut is een bitje te vroêg eej!
De herfstvakantie is begonnen, maar bij deze geplande oefenwedstrijd van vandaag waren beide partijen vanaf het fluitsignaal aan elkaar gewaagd. Oemoemenoe had verschillende kansen en mogelijkheden, wat eigenlijk minimaal één try had moeten opleveren. Maar tot aan de 1ste helft behielden beide teams de nul, mede door pressie, samenspel, support, tackles en coaching in het veld. Aanwijzingen tijdens de rust van de trainers was een eye opener voor enkele Tovaal Cubs en toen begonnen de tries te komen.
Opeens was het 0 – 5 in voordeel voor Tovaal, conversion was wederom strak tussen de palen.
Ons Zeeuwen bin soms zuunig, maar Tovaal kreeg tot 2x toe een cadeautje van Oemoemenoe, waardoor er eentje eindelijk werd benut door onze voorwaartse Mike (ziek, maar toch spelen met zijn team). Het was voor de supporters langs de zijlijn een mooie wedstrijd om te zien!

Uiteindelijke uitslag van vandaag, 14 – 24

Voor de Zeeuwen onder ons, sorry voor mien slechte Zeeuws

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl