Zelfs de Hot Tub in het vooruitzicht heeft niet mogen baten

Wat te doen op deze zonnige zaterdagmorgen met een auto vol testosteron, richting Amersfoort? Nou iig geen ‘ik zie, ik zie’ (zoooooooooooooo 2010), dus radiootje aan, op het gemakje wakker worden, geintjes uithalen, poging wagen om selfies te maken, ff wat ‘voer’ naar binnen werken en de tegenstander analyseren.
We zijn ruim op tijd vanuit ’t Zeeuwse land vertrokken en vol goede moed beginnen de Cubs aan een warming-up.
KO is voor de tegenpartij en binnen enkele seconden is de eerste try al binnen voor Eemland, ’t visite kaartje van de nieuwe Cub A poule is afgegeven zeg ik!
Beduusd maar toch wakker geschud maakte de Tovaal Cubs binnen 10 min een counter attack, Damon was in balbezit, was niet van plan om los te laten en drukte de try; 5 – 5.
Tovaal Cubs kreeg één kans van Eemland, maar mede door weinig support, bijna geen balbezit, gemiste tackles en 25 kansen verder was het uiteindelijk hun laatste tijdens de eerste helft.
Tijdens half time was het tijd voor beide trainers, Eus en Jan, om Tovaal Cubs een motiverende peptalk te geven, want we zijn immers van ver gekomen om ook in deze poule meer scores binnen te halen dan die magere 5??
Met twee verse wissels begonnen de Tovaal Cubs voortvarend aan de 2de helft. Balbezit daar waar mogelijk, support nadrukkelijk aanwezig, pressie werd opgevoerd, de juiste tackles. De eerste 10 min van de 2de helft speelden de Cubs zoals ze afgelopen week getraind  hadden.
Kjell zag een break in de verdedigende linie van Eemland, had de tryline in het vizier, maar helaas werd hij onderuit gehaald.
Tovaal Cubs (met jullie Zeeuwse nuchterheid), mag ik jullie welkom heten bij Eemland, één van de 12 Beste Cubs teams van Nederland…..
Het is overduidelijk dat we in deze poule, Cup A, anders moeten gaan spelen (en trainen) dan we gewend waren, want we moeten nu ECHT rugbyen!

Uiteindelijke uitslag: 63 – 5  

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl