‘Wat nou mist, gewoon een potje rugbyen’

Zoals afgesproken met de teammanagers van de Tovaal Colts ‘versla’ ik elke thuiswedstrijd en tracht ik mooie actie foto’s te ‘schieten’ van de boys. Maar gedurende zo’n wedstrijd is het een wirwar aan woorden in mijn hoofd. Ik noteer niets (multitasken is voor deze vrouw nu eventjes onmogelijk) langs de zijlijn, ik observeer (door mijn lens), ik luister (zowel naar de spelers als naar het commentaar van de ouders) en uiteindelijk vloeien alle woorden om in zinnen en vormen (hopelijk) een leuk verslag de volgende dag.
Een soort mantra als het ware:

...Woorden…..beleving….zinnen….verslag!..Woorden…..beleving….zinnen….verslag!Woorden….etc.

Ik vind het altijd wel iets speciaals hebben om op een rugbyveld te staan wanneer het waterkoud, grauw en mistig is. Het geeft je een soort Walt Disney’s ‘Pirates of the Caribbean’ scenario gevoel, waarin Blackbeard en z’n kornuiten opeens vanuit de mist opduiken en de Black Pearl willen gaan overmeesteren van Jack Sparrow.  
Oké oké, onze Zeeuwse mist was misschien dan niet zo dik op het veld en onze tegenstanders waren geen zombies en Jack Sparrow was er alleen in mijn dromen. Maar zeg nou zelf…….het had best gekund!?

Eventjes terugkomend op het verslag………….RRC was een tegenstander die deze Tovaal Colts jaren geleden ooit tegenover zich hadden staan en vandaag was het een leuk wederzien tijdens de 1ste wedstrijd van de 2de fase. Onze Rotterdamse vrinden waren niet alleen rap van tong, maar zetten er ook gelijk de vaart in. De toon was gezet en na enkele minuten waren de 1ste punten al in the pocket voor RCC, 0-7.
Maar de Tovaal Colts lieten zich niet de kaas van hun brood eten door deze aaibare randstad mentaliteit……….NOPE! Deze Zeeuwen waren er klaar voor en kwamen met een counter attack.

Wat een geweldige acties (pick and go, tackels) en een passie aan weerszijden om als team die felbegeerde punten binnen te halen in deze wedstrijd. En als toeschouwer had je het er gewoon voor over om ‘lekkah’ te blauwbekken langs de zijlijn, je zoon van positieve feedback te voorzien, af en toe een warme versnapering tot je te nemen en te genieten van elkaars commentaar als ouders van beide partijen, want Rugby geeft je gewoon een samenhorigheidsgevoel!
Helaas was het niet genoeg om van de Tovaal Colts te winnen deze wedstrijd, maar met een warm kommetje groentesoep gevuld met balletjes en earepel kon men weer voldaan huiswaarts gaan.

Op naar een gezellige retour wedstrijd in Rotjeknor!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl