“Our victory………..so near, but yet so far”

Gisteren was het landelijke “rokjes dag” in Nederland en de gevoelstempratuur was 20 graden. Zou ik (als Teammanager) het erop wagen om in mijn blote beentjes langs het veld te staan?! Neen, de weergoden waren ons vanmorgen niet zo gezind in het Zuidwesten van Nederland . Het leek een beetje op de herfst met die harde wind, maar ja het is ook niet voor niks “April doet wat hij wil”…………

Met een lichaam gevuld met adrenaline begonnen beide teams vol spirit aan onze laatste thuiswedstrijd van deze competitie in de Cup A poule.
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd stonden de Tovaal Cubs erg onder druk van de Eemlandse boys, maar verdedigend startte Tovaal prima. Door een prima kick van de Tovaal fly-half (Shane) kwamen de boys onder de pressie uit en kon de 3de aanval via de 3kwartlijn omgezet worden in de 1ste try (Damon), 5-0.
Uitermate geconcentreerd begon Silvester aan zijn ritueel om de conversion te maken, maar helaas.  Het verzilveren lukt op hoog niveau ook niet altijd.
Tijdens de eerste helft deden we zeker niet onder tegen de Eemlanders. Ze scoorde wel 2x op rij door individuele acties (en het niet tackelen) van de sterke Eemlandse nummer 22. Ruststand is 5-14.

Ook in het begin van de 2de helft scoort Eemland (met opnieuw de nr 22 in de hoofdrol) binnen acht minuten twee keer. Daarna herpakte Tovaal zich. Met snel en strak passend 3kwartspel werd twee maal de wing in stelling gebracht, waardoor de snelheid benut kon worden en er kort achter elkaar twee keer gescoord kon worden.
Eemland scoorde nog één keer door een gemiste tackle van de 3kwartlijn van Tovaal, maar daarna nam Tovaal het initiatief volledig over. Als één team werd er gestreden voor iedere ruck en iedere meter. Na een heroverde ruck was het opnieuw Damon op de wing (onze Speedy) die met zijn snelheid een try kon drukken en zorgde daarmee voor de aansluiting in de wedstrijd. Voor Damon was het spel toen afgelopen, want hij moest helaas ernstig geblesseerd het veld verlaten.
Tovaal voerde het tempo nog verder op, Kjell scoorde zijn 2de try en bereidde de opvolgende try samen met de fly-half (Shane) voor. Door op hoge snelheid vanaf de wing naar binnen te snijden kon hij de bal afleveren aan Sander (die in goed support was meegelopen), waarna Pim met de 3kwartlijn Ryan (invalgevallen voor Damon) in balbezit bracht en waardoor ook Ryan zijn try kon drukken.
Eindstand 32-35.

De boys zijn dit keer prima volgens de afspraken blijven spelen. Het was een spannende, prachtige wedstrijd, met mooie acties waarbij de boys HEUL VEEL fysieke strijd hebben geleverd. De thuis supporters hebben vandaag mogen waarnemen hoe de Cubs als één team hebben gestreden…………
………………the underdog didn’t give up the fight!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl