12-07-21 RCC benjamins toernooi

Afgereisd naar Roosendaal met 8 enthousiaste benjamins begonnen we aan de warming up.

Even de spieren opwarmen voor de 1e wedstrijd. Daar kon ik al gelijk zien dat de benjamins super fanatiek waren en zin hadden om weer eens een paar wedstrijden te spelen na bijna een jaar zonder toernooien.

De 1e wedstrijd tegen Oemoemenoe ging erg goed. De lijnen werden goed uitgezet bij de set situaties. Zeer mooie runs van iedereen met schitterend samenspel en goede support lopers, waardoor vaak de bal nog over gegooid of een ruck op gezet kon worden. Iedereen kon lekker mee doen. Er werd ook lekker getackeld. Oemoemenoe was ook erg goed bezig. Hierdoor was het tot het einde spannend, maar uiteindelijk ging Tovaal met de winst van het veld af.

Met dat warme weer en maar 5 minuten pauze moesten de benjamins direct weer aan de bak tegen RCC.

Ook hier werd goed samen gespeeld. Het was duidelijk te zien dat RCC met de kinderen van de 1e helft erg op tackelen had getraind. Er was vrijwel geen doorgang te vinden en het spel werd wat rommelig. Maar er was een super inzet van iedereen om toch druk te blijven uitoefenen.
Door vele individuele runs van enkele spelers van RCC bracht hun op voorsprong. In de 2e helft werden er bij RCC wat meer 1e jaars ingezet en dat resulteerde duidelijk op wat meer evenwicht in de wedstrijd. Maar alsnog konden we die individuele acties niet stoppen. Dit keer moesten we de betere aan RCC erkennen en werd deze wedstrijd toch met zeer grote inzet van een ieder verloren.

Bij de 3e wedstrijd was ook maar weinig pauze en deze was meer voor de lol, omdat we natuurlijk wel meer dan 2 wedstrijden wilde spelen bij een uitwedstrijd naar Roosendaal.
Er werd met RCC een mixed wedstrijdje gespeeld om ook te ervaren hoe het is om af en toe met kinderen waarmee je nooit mee train samen te spelen, daar waren wel wat meer 2e jaars benjamins aan de bal van beide clubs. Met een iets strengere scheidsrechter, maar ook hier deden ze allemaal super goed mee.

Wat was er een super tovaal team spirit. Met veel samenspel. Waarin iedereen lekker met de bal naar voren kon rennen.

Ga zo door als team. Blijf je medespelers ballen en runs gunnen om met zijn allen beter te worden.

Allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid.

 

https://www.tovaal.nl/fotoalbum/12-07-21-rcc-benjamins-toernooi

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl