12 februari gezamenlijke mini's Oemoemenoe/Tovaal training

In de corona tijd is er wel thuis getraind, maar lang geen echte wedstrijden gespeeld, Hiermee was wel een beetje spelritme verloren.

Vaak kan je op de training maar met 7 VS 7 spelen waardoor oefeningen niet altijd volledig tot zijn recht komen.

Om die reden was de gezamenlijke training met Oemoemenoe in Middelburg gerealiseerd.

De gezamenlijk training was gericht om vooral als driekwarten en voorwaartsen apart samen te laten oefenen. Met andere groep kinderen samen te trainen, waarbij je zelf ook moet aanpassen op nieuwe teamgenoten. Bal overspelen waardoor we de ruimte passend zoeken en niet lopend, zodat iedereen op het veld een bal krijg en nieuwe oefeningen en trainers methodes aan te leren.

Ze begonnen gezamenlijk met een rondje passen.

Daarna zijn we snel gestart met een warming up oefeningen van kruislings naar de lichtmasten rennen met aansluitend rek oefeningen.w Aansluitend zijn we verdergegaan met lijntjes lopen om als doel na het eerste lijntje uitspelen weer snel een nieuwe lijn op te stellen.

Tijd om de voorwaartsen van Oemoemenoe/Tovaal met trainer Jan Jaap en de driekwarten van Oemoemenoe/Tovaal met trainer Patrick mee te gaan.

Hierbij konden de voorwaartsen tegen elkaar mauls/rucks oefenen en de driekwarten konden de lijntjes in wedstrijdvorm oefenen.

Mijn doel bij de driekwarten was dat iedereen de bal heeft kunnen krijgen in het spel, dat er naar de breedte werd uitgespeeld en Tovaal hun codes konden oefenen.

Op een afstand konden wij zien dat de voorwaartsen in ieder geval ook hard aan het trainen waren.

Afsluitend is er een mixed partijtje gespeeld om zo met een ander team te leren samenwerken.

Als afsluiting. Was er een echte groepsyell bedacht door de mini's zelf. Die was luid en duidelijk te horen was. TOVOE!!!!!

Wat een prachtige afsluitende rugby ochtend.
Hopelijk gaan we die snel weer eens herhalen.

 Tot aankomende woensdag mini's op de training

 

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl