Benjamins 2e in Uden

Zaterdagochtend in alle vroegte vertrokken de benjamins richting Uden voor de TBM dag bij Octopus. Er waren behoorlijk wat afmeldingen maar gelukkig is de benjamins groep zo gegroeid dat ze toch nog met 9 man vertrokken en met een volledig Tovaal team aan de aftrap konden verschijnen. Bij Octopus aangekomen wachtte Tovaal-lid van het jaar en Matthijs van Roemburg al om de rol als benjamins-wedstrijdcoach wederom op zich te nemen. Zoals altijd waren de rugby-mums ook weer meegereisd om het team en de begeleiding ruimhartig te voorzien van warme dranken, versnaperingen en waar nodig een kus en een knuffel.

De eerste wedstrijd speelde Tovaal tegen RC Eindhoven 1, Tovaal kwam gelijk goed uit de startblokken en al gauw wist Liam Wayman de eerste try van de dag te scoren. In het vervolg wist ook Thijn Carels in zijn 2e rugby wedstrijd al zijn eerste try te drukken en uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met een 5-0 overwinning voor Tovaal. 

Gelijk daarna moest Tovaal het opnemen tegen de jongens van Octopus die met 14 spelers een veel ruimere selectie hadden. In de eerste helft had Tovaal ook de overhand en bij rust stond het dan ook 2-0 voor de Goesenaren. Helaas viel nieuwkomer Hidde Koopal vlak na de rust uit waardoor Tovaal met 8 man kwam te staan. Octopus kon het nummerieke overwicht benutten en wist de score al gauw gelijk te trekken waarna de thuisploeg in een sportief gebaar 1 van hun spelers aan Tovaal uitleende. Met het nummerieke evenwicht hersteld wist Tovaal nog 2 maal de try-lijn te passeren om zo de score op 4-2 te brengen.

Na de pauze moest Tovaal het als poule-winnaar opnemen tegen de nummer 2 van de andere poule, RC Eindhoven 2. Gelukkig had Hidde zich herpakt en kon Tovaal weer met 9 man aan de wedstrijd beginnen. In de eerste helft ging de wedstrijd mooi gelijk op, er waren kansen aan beide kanten en zo werd het 1-1 bij rust. Na de aanwijzingen van coach in de rust, wist Tovaal de wedstrijd in de 2e helft naar zich toe te trekken om uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Daarna was het tijd om het in de laatste wedstrijd op te nemen tegen de winnaar van de andere kruisfinale: Oemoemenoe. De fikse thuisnederlaag tegen de Middelburgers zat nog vers in het geheugen, maar na de peptalk van coach Matthijs begonnen de Tovalers met frisse moed aan deze partij. Het wedstrijdbeeld was totaal anders dan 2 weken geleden in Goes, er werd fel getackeld en goed samengepeeld door de Goesenaren. De wedstrijd ging mooi gelijk op maar 2 verdedigende fouten van Tovaal werden direct afgestraft door de Walchenaren. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten op 4-1. Tovaal kon met opgeheven hoofd het veld verlaten, er werd verloren maar deze keer konden ze Oemoemenoe goed weerstand bieden. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Middelburgers het spel iets beter beheersen en als team gewoon iets verder zijn.

Zo kon rond klok van tweeen de terugreis aangevangen worden en naar mate de kachel in de auto warmer werd, werd het steeds rustiger op de achterbank.

 

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl