Benjamins Brakkentoernooi Breda

Ondanks dat het op een zaterdag vroeg was om op te staan, konden we de mooie toeristische route Zeeland uit nemen via de oude rijksweg.

In Breda was alles deze keer prima georganiseerd. De wedstrijden duurden 10 minuten en hadden geen rust. In totaal hebben de mannen 5 wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd was het even moeilijk in komen. Iedereen was wat meer met zichzelf bezig. De jongens waren na een try meer met elkaar in gesprek dan dat ze op de wedstrijd aan het letten waren.

In het eerste overleg na deze verloren wedstrijd gaven de jongens zelf aan dat het belangrijk was om goed op de lijn en de pizzapunt te letten. Ze hebben met elkaar afgesproken om op positie te spelen. De teamcaptains van vandaag, Jibbe en Mats, hebben samen de posities bepaald. De eerste wedstrijd was erg wennen. Iedereen liep nog alle kanten uit. De lijn werd nog moeilijk gevonden. Naarmate er meer wedstrijden gespeeld werden, zag je de mannen groeien. De aandacht werd steeds meer op het spel gericht, er werd geen commentaar meer op elkaar gegeven. Er werd afgesproken wie wat moest doen. De grote jongens duwden de tegenpartij over de bal weg. De snelle behendige jongens konden zo de bal snel pakken om de wedstrijd naar zich toe te halen.

Dit resulteerde erin dat er in de laatste wedstijd een echt team op het veld stond. De ogen waren op de bal gericht. De lijn werd iedere keer snel gepakt, iedereen wist ondertussen waar ze moesten staan. Op een moment had de tegenpartij de bal in handen vlak bij de tryline. Toch kregen de mannen het voor elkaar om de bal in het veld te houden. Zo kan Silas in een keer het hele veld over om een try te maken.

In deze wedstrijd liep de emotie bij de tegenpartij zo hoog op dat op dat er wat vuil spel gebeurde. De benjamins hebben hier geen aandacht aan gegeven en zijn bij hun eigen spel gebleven. Zo hebben ze dag af kunnen sluiten met een meer dan verdiende 6-0 overwinning.

Wat een mooi team zijn deze benjamins zo.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl