Benjamins in Breda

Zaterdag reisden 9 benjamins af naar Breda voor de 4e districtsdag, succescoach Matthijs was er deze keer ook weer bij. De eerste wedstrijd was tegen Oysters 2. Tovaal begon prima aan de westrijd, iedereeen was scherp, er werd onderling goed gecoach en prima samen gespeeld. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste try voor tovaal viel. Ook debutant Ruben deed goed mee en uiteindelijk wist Tovaal de wedstrijd te winnen met 5-0.

Daarna was het gelijk tijd voor de westrijd tegen BRC 2.  Breda begon gelijk scherp aan de wedstrijd en wist Tovaal al snel terug te dringen naar de try-line. Door goed te verdedigen wist Tovaal de try te voorkomen en kwamen ze ook beter in de wedstrijd. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en het ging mooi gelijk op. Breda had veel wissels en na de rust stond er bijna een compleet nieuw team in het veld. Tovaal had geen wissels mee, maar kon ook in de 2e helft goed partij bieden. Tegen het einde van de westrijd stond het 2-2 maar met de laatste actie wist Breda toch nog een try te drukken en werd er dus nipt verloren met 3-2.

Hierna moest Tovaal het opnemen tegen de nummer 1 van de andere poule: BRC1. Breda begon goed aan de wedstrijd, tacklede hard en veel en het stond al gauw 3-0 voor Breda. Het gebrek aan wissels liet zich nu voelen, er waren pijntjes en blauwe plekken aan goese zijde en Tovaal zakte een beetje in. Na een wat mindere fase herpakten de goesenaren zich en werd er toch een try gedrukt. Over en weer werd er fel getackeld en bij vlagen werd het een beetje onvriendelijk. Gescoord werd er niet meer, maar Tovaal heeft wel een visitekaartje afgegeven dat ze zich niet meer laten intimideren door fysiek spel. Eindstand: 3-1.

Moegestreden en enigszins beurs zijn we hierna naar huis vertrokken. 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl