Benjamins op de Bondsdag in Etten-Leur

Daar is ie dan eindelijk: een teamfoto met de coach

Zaterdagmorgen reisden de benjamins af naar Etten-Leur om mee te doen aan de TBM Bondsdag. Onze jongens begonnen scherp aan de eerste wedstrijd tegen REL-Oysters. Met en mooie run wist Liam uit de eerste actie van de wedstrijd een try te drukken. Met zo'n 15 sec op de klok was dit vrijwel zeker de snelste gescoorde try van het toernooi en waarschijnlijk ook van het seizoen. Hiermee was de toon gezet en door tries van o.a. Liam, Jip, Bo, Roben en Noah wist Tovaal deze wedstrijd met 9-2 te winnen.

Na een korte break moest Tovaal aantreden tegen BSN. BSN is een goed team waar veel rugby inzit maar na de kick-off wisten onze jongens goed tegenstand te bieden. Maar halverwege de eerste helft zakte de organisatie bij Tovaal wat weg en kon BSN de wedstrijd naar zich toe trekken. Uiteindelijk we de wedstrijd met 4-0 verloren maar het was zeker geen walk-over voor BSN.

Daarna mochten de goesenaren het opnemen tegen Haarlem 1, een team waar ze nog nooit tegen gespeeld hadden. Tovaal begon onbevangen aan de wedstrijd en wist een aantal keer dicht bij de trylijn te komen. Haarlem was wat slimmer en beter georganiseerd en kon de tries wel maken. uiteindelijk wist Tovaal de eer toch te redden door een try te drukken, uitslag: 5-1 voor Haarlem.

De laatste wedstrijd van de dag ging tegen HRC 1, dit was hetzelfde team waarvan ze laatst bij Sparta dik verloren hadden. Deze keer was Tovaal in betere doen en was er sprake van een echte wedstrijd. Het ging mooi gelijk op met kansen voor beide partijen en spannend tot het fluitsignaal. Uiteindelijk werd de wedstrijd nipt verloren met 2-1.

Het was dus weer een mooie rugby ervaring voor onze Benjamins met Sem en Dion erbij die hun eerste benjamins wedstrijden speelden. Deze keer kon Sjoerd mee als trainer. En op de momenten dat hij niet afgeleid was door de aanwezige rugby-mums kon hij zijn team eens in de wedstrijden in actie zien.


Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl