Dames pakken de winst tegen CL Scrumboks/Nieuwegein 1

27 januari, 2019 Dames Tovaal/Oemoemenoe - CL Scrumboks/Nieuwegein 1

De voorspellingen van het weer waren niet al te positief. Er was zelfs code geel afgegeven en het zou gaan stormen en regenen. Gelukkig viel dat mee en hebben we zelfs nog een paar zonnestraaltjes gezien. Het veld was ontzettend drassig maar dat hielt ons niet tegen om met 17 meiden klaar te staan voor de strijd!

De Scrumboks uit nieuwegein kwamen met 11 speelsters dus is er besloten 12 tegen 11 te spelen. Er was geen scheids aanwezig bij Oemoemenoe dus heeft coach Monty deze taak op zich genomen. Hiervoor dank! De eerste helft verliep zeer rommelig. Na een paar minuten wist Tovaal/Oemoemenoe toch de eerste try te drukken. We speelde helaas niet voldoende samen en de communicatie onderling kon beter. Monty, kon ons ook niet coachen omdat hij de rol van scheids op zich had genomen.
Doordat we de organisatie kwijt waren, hielden we het laatste deel van de eerste helft ons niet aan het geoefende systeem. De Scrumboks maakten hier slim gebruik van en zagen de kans om een paar try's te scoren. De wedstrijd was na de eerste helft nog niet bepaald.

Tijdens de rust zijn we weer op scherp gezet. We moesten laten zien waar we voor getraint hadden. Al die technieken, teamruns en fitness waren toch niet voor niets? Kom op!

Gelukkig verliep de tweede helft stukken beter. De dames wisten zich te herpakken en speelde het eigen spel. Goeie verdediging, mooie scrums en lekkere aanvallen opgezet. Het harde werken werd beloond. Ondanks dat de dames van de Scrumboks met één - en later twee - dames minder speelden hebben we er hard voor moeten knokken. 

Het was een fijne wedstrijd, niet ruig maar wel leerzaam! Iedereen heeft gespeeld en haar steentje bij kunnen dragen. Uiteindelijk hebben we het tot een goed einde weten te brengen. De eindstand was 42-27. Bedankt meiden!

Geschreven door Anne van Benthem

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl