Dames Tovaal/Oemoemenoe - Delft (21-01-2018)

Delftse meiden tóch een maatje te groot voor de Oemoemenoe-Tovaal dames

21 januari vertrokken het team Oemoemenoe-Tovaal met 11 dames naar Delft. Het was flink zoeken naar de kleedkamers maar om 12.30 stonden de dames klaar en begonnen ze aan de warming-up waarna de wedstrijd van start ging. De tegenstanders begonnen met een mannetje meer op het veld.

De dames begonnen sterk, Noëlle de Jonge speelde voor het eerst op de nr 9 positie (super goed gedaan!). De eerste 40 min werden de patronen gelopen zoals getraind. WOW! Wat ging dit lekker! De voorwaartsen liepen hun trokken de tegenstanders zodat de lijn ruimte kreeg om lekker te ballen. De twee teams waren goed aan elkaar gewaagd. Beide kanten op werd er flink getackeld en we hadden het spelletje door van Delft.

Zolang de bal in het bezit bleef van de Oemoemenoe-Tovaal Dames ging het goed. Door en mooie break van Noëlle de Jonge lukte het Rosanne den Toonder de bal over de lijn drukken. Een van de nieuwe codes bleek een groot succes, door mooie opvolging in de lijn kon Joëlle Hoevenaar ook de 3e try drukken. De stand ging gelijk op tot aan de rust; stand 15-15.

Start 2e helft, de dames wilde en moesten dit volhouden!! Rosanne den Toonder wist door het harde werken van de voorwaartsen nog een bal over de lijn drukken, Danielle Burema kickte de bal hierna door de palen. De tweede helft vorderde en de dames verloren steeds meer balbezit. Werden we moe? Oemoemenoe-Tovaal raakte in ieder geval het eigen spelletje kwijt. De tegenstanders hadden snelle lopers die hun kansen zagen en ook pakte. Willemijn Koenen wist nog door te breken en de bal af te pasen naar Rosanne den Toonder die de laatste punten binnen haalde. Er raakten twee spelers geblesseerd (Anne van Benthem en  Willemijn Koenen) en de Oemoemenoe-Tovaal dames wisten zich helaas niet meer te herpakken. Het spel was gespeeld, eindstand 58-26.

Women of the match: Joëlle Hoevenaar en Samantha Malak

Verslag geschreven door: Rosanne den Toonder
Foto's:  Judith Geldof

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl