Dames Tovaal/Oemoemenoe - RC Eindhoven (26-11-2017)

Het was weer zover. Zondagochtend om half twaalf speelde we in Eindhoven. Het was koud en nat. Het waaide ook nog en dat zorgde voor een ijzige start. In totaal waren wij met 12 meiden terwijl Eindhoven er 21 op papier had. Na een goede warming-up onder leiding van Rhys en Luke hadden we de moed verzameld. We zetten de knop om en gingen ervoor! Deze meiden moesten we kunnen hebben!

De wedstrijd begon wat terughoudend, gelukkig kwam na tien minuten de spirit erin en zetten we goede rucks op. De communicatie ging steeds beter, echter wist Eindhoven een aantal try's te drukken. Het was vooral verdedigen deze wedstrijd. Ons doel was om goed te letten op onze 10-20-30 opzet naast de rucks en de crocodile te oefenen. Na alweer een try, gaf Samantha een super goede peptalk zodat we er weer flink tegenaan gingen! De tackles moesten beter, we moeten samen de rucks opzetten en vooral ons eigen spel spelen. En ons niet laten beïnvloeden door de tegenstandsters of de scheids. Na deze peptalk hadden we het ook weer even te pakken!

De tweede helft ging wat moeizamer. Er waren wel wat wakkere momenten maar veel dames werden moe en de scrums stortte een paar keer in. Ook werd de scheids nog omver gelopen tijdens een ruck. Gelukkig konden we nog een paar goede acties opzetten en maakte Romy een mooie run waardoor Rosanne een try wist te scoren. Super goed gedaan dames! Eindhoven heeft heel deze wedstrijd de overhand gehad maar toch waren ze flink geïrriteerd.

Helaas hebben we verloren. Het was een leerzame wedstrijd, we gaan flink trainen op onze verdediging en tackles. We hebben ze toch wat tegengas weten te geven en als we ze thuis mogen ontvangen dan gaat het vast beter! Samen gaan we ervoor!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl