Dames Tovaal/Oemoemenoe - Wageningen (19-11-2017)

Het gaat steeds beter! Afgelopen zondag konden we onze skills weer testen. En die hadden we de week ervoor nog flink getraind. Chris, onze coach, gaf nog wat tips want Wageningen was een geduchte tegenstander waarbij kansen in het verschiet lagen. We gingen ervoor!

We waren met dertien dames. Wat ervoor zorgde dat we niet helemaal met volle bemanning begonnen aan de wedstrijd. Gelukkig mochten wij twee spelers van Wageningen lenen en konden we toch 15 tegen 15 starten. De wedstrijd begon goed, al na tien minuten werd de eerste try gedrukt door Rosanne. Maar Wageningen kon snel terugkomen op een gelijkspel. Het was behoorlijk spannend en gelukkig wisten wij nog een try te drukken die ons, samen met een conversie van Daniëlle, op een totaal score bracht van 12 punten. Helaas wist Wageningen weer te scoren. Echter werd door de bliksemsnelle reactie van Willemijn de conversie tegengehouden! Het stond 12-12 voor de rust. De eerste helft verliep prima en we stonden er goed voor.

Tijdens de tweede helft werd Wageningen wat moe. Ze hadden daarom ook een speelster teruggeroepen om het eigen team te versterken. Wij hadden daardoor een dame minder dan Wageningen. Aan beide kanten gingen de scrums niet zo lekker meer, er werd wat geklaagd tegen de scheids en er vielen wat blessures.

Toch konden Wageningen nog een try scoren wat ze weer op een voorsprong bracht van 12-15. Gelukkig bleef het bij ons goed gaan en kon Rosanne ook nog een try scoren. Hiermee behaalde we weer een voorsprong van 17-15. Wageningen heeft vervolgens een time-out gevraagd en ook wij gingen in beraad. We speelden goed én hoefden dit nog maar twintig minuten vol te houden.

Helaas kreeg Wageningen een penalty-kick mee. Hiermee behaalde ze een stand van 17-22. Als we nog één try scoorde hadden we gewonnen. We speelden verder en luisterde goed naar de Engelsmannen (de scheids en Chris). Maar onze energie raakte helaas ook op. Het lukte om nog een paar keer dicht bij hun tryline te komen maar we konden het niet afmaken.

We hebben verloren máár, wat hebben we ons best gedaan. We hebben het lang volgehouden en zijn een uitdagende tegenstander geweest voor Wageningen. Het was een spannende wedstrijd en we hebben veel geleerd. Kortom het gaat steeds beter! Bedankt meiden!

Verslag door Anne van Benthem

Foto's zijn te bekijken in ons fotoalbum!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl