Districtsdag 6 bij RCC Bekaro - Benjamins

Op 15 februari waren we met drie Tovaal teams (TBM) te gast bij RCC Bekaro. Helaas waren er zes teamleden afwezig, maar acht waren er wel . Precies genoeg om met een volwaardig team aan de start te verschijnen.

De eerste tegenstander was REL. Voorgaande ontmoetingen bleken zij te sterk, maar was het verschil minimaal. Omdat zij tien spelers hadden wilde hun Bram wel met ons meedoen (dank je!) om zo negen tegen negen te kunnen spelen. Vanaf het begin waren we goed bij de les. Over en weer werden try’s gescoord, maar uiteindelijk hadden zij er één meer: 4-3. Jammer, maar wel prima gewerkt allemaal! De goede teamgeest werkte aanstekelijk, want Bram wilde graag de volgende wedstrijd ook met ons meedoen . Da’s een compliment voor ons team lijkt me!

Na twee wedstrijden wachten moesten we tegen Oemoemenoe. De tegenstand bleek net als bij de gezamenlijke training van twee weken geleden (te) beperkt, waardoor een 0-9 ‘walk-over’ het resultaat was. Een leuke score, maar om scherp te blijven was iets meer tegenstand beter geweest.

De derde tegenstander was de combi RCC Bekaro/De Eilanders. Ook dat was een leuke wedstrijd om te zien met wederom 100% inzet bij iedereen. Bram was zijn eigen team weer gaan versterken en Tijm voelde zich niet zo lekker en moest het strijdtoneel daarom helaas voortijdig verlaten. Jammer, maar fantastisch dat je wel gekomen was om te kijken of het ging, that’s the spirit! Beterschap! Met een leenspeler gingen we de laatste wedstrijden acht tegen acht verder. De derde partij werd een mooie wedstrijd; verschillende keren werd het doel van in een lijn lopen goed zichtbaar wanneer de bal steeds doorgepasst werd wanneer degene met de bal zich ‘vastliep’. Goed bezig hoor! De eindstand van 4-7 voor ons was een mooi loon naar werken. Bij de training gaan we de ruck en maul nog eens extra oefenen, dan wordt dat ook meer routine.

De vierde en laatste wedstrijd moesten we tegen de Dukes. Een niet te onderschatten tegenstander. De vele speelminuten, lange tijd tussen de wedstrijden en uitlopend schema eisten bovendien hun tol. Hoewel we kranig weerstand boden mocht dat geen soelaas bieden. 4-1 werd de eindstand, waarna we moe maar voldaan huiswaarts keerden.

De inspanningen resulteerden in een plaats in de middenmoot. Goed jullie best gedaan allemaal! Geniet van het weekend en we zien elkaar woensdag weer!

 

https://www.tovaal.nl/fotoalbum/districtsdag-6-bij-rcc-bekaro-benjamins

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl