Eerst competitiewedstrijd voor de Cubs goed verlopen

Cubs Tovaal

Zaterdag 21 september is de eerste competitiewedstrijd voor de Cubs (geb. 2006-2007) gehouden in Goes. De tegenstander was de sympathieke rugbyclub uit Valkenswaard, The Vets. Het was een gezellige en faire wedstijd die in het voordeel van Tovaal uitviel.

Voor veel van de spelers van de Cubs was het hun allereerste competitiewedstrijd. Best wel spannend! Voordat je naar de Cubs gaat, speel je namelijk om de twee of drie weken toernooitjes op een klein veld en nog geen competitie. Voor het eerst dus met een 15-koppig team, vlaggers langs de kant, een echte scheidsrechter en vanaf nu dus het hele veld! De meiden en jongens van Tovaal moesten in het begin even wennen aan al dat nieuws, maar na een kwartier kwamen de tovaalspelers los.

De verdediging van Tovaal was dik in orde en voor de rucks kreeg Tovaal een compliment van de meegekomen ouders van de Vets. De scrums krijgen nog wat extra aandacht tijdens de trainingen. Maar met aantrekkelijke passes werd de voorsprong snel gemaakt. Met 7 try’s en 3 conversions was Tovaal dit keer een maatje te groot.

28 september worden we verwacht in Oisterwijk om te spelen tegen de Oysters.  

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl