Eindelijk breekt de zon door voor de senioren

 

Na twee nederlagen in de Plate Poule van de tweede klasse zuid, moesten de senioren winnen om een langer verblijf op dit niveau nog enigszins in eigen hand te houden. Tegenstander Gouda had nog maar één puntje bij elkaar gesprokkeld, dus het was zaak om een kloofje te slaan. De vooruitzichten waren prima. De zon scheen uitbundig en trainer Adrián Gutierrez zag zowaar vijf reserves langs de zijlijn staan.

Op het terras was het goed toeven, maar de sfeer zakte al snel toen Gouda, tegen de felle wind in, uit de allereerste aanval wist te scoren. Het duurde een minuut of tien voordat de thuisclub een antwoord klaar had. Thijke speelde inside op Robbert die zich niet meer liet afstoppen en Joey trapte Tovaal met een verfijnde conversion op 7 – 5. Niet veel later kwam Gouda toch weer simpel tot scoren en weg was de voorsprong, maar Joey en Thijke bogen de achterstand redelijk vlotjes om tot een 19 – 10-voorsprong. Het bonuspunt werd zelfs nog voor rust binnengehaald, toen Gouda lekker begon te knoeien in de defensie en Matthijs attent reageerde: 26 – 10.

Een leuke voorsprong, maar de driekwarten van Gouda leken slim en handig genoeg om na rust het windvoordeel handig uit te gaan buiten. Adrián had in de rust nog eens uitgelegd hoe het in de tweede helft moest worden aangepakt, maar hij leek verzuimd te hebben om het belang van een gedegen, lage tackel te vermelden. Die zagen de toeschouwers in elk geval in de eerste halve minuut na rust niet en na de verder prima drop-out van Thijke kon een speler van Gouda min of meer ongehinderd een meter of 75 naar de trylijn overbruggen. Zo was het alweer 26 – 17 en leken de gasten nog tot veel meer in staat. Gelukkig pakte Gouda het niet altijd even slim aan en kon Matthijs zijn tweede try van de middag drukken, écht zeker was de zege op dat moment absoluut nog niet en het was in principe ook de bedoeling om de opponent geen bonuspunt toe te staan. Dat plan kon halverwege de tweede helft in de prullenbak. Gouda kwam terug tot 31 – 22. Daarna begon referee Louis van Gerwen wat met kaarten te strooien. Gele voor Robbert en Thijke en een rode voor een speler van Gouda, maar dat kaartenfestival pakte voor Tovaal het beste uit. Eenmaal terug uit de sinbin kregen beide boosdoeners het op hun heupen. Thijke kon zelfs op weg naar een try een ludiek koprolletje maken en Robbert raasde in amper negen minuten nog drie keer op weg naar een try. Niels rondde nog een mooie voorwaartsenactie af en Joey benutte in totaal zes conversions. Eindstand: 62 - 27

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl