Eindelijk weer eens een zege voor de senioren

We moesten er bijna twee jaar op wachten, maar afgelopen zondag 14 november wonnen de senioren eindelijk weer een officiële competitiewedstrijd. De laatste zege dateerde van 8 december 2019, toen Dukes 2 met 18 – 0 werd verslagen. Van dat team kwamen deze keer alleen Rik, Matthijs, Jan en Maghiel als basisspeler en Mac, Alex en Pier als invaller binnen de lijnen. Met die overwinning plaatste Tovaal zich voor de kampioenspoule, maar daarin gingen de eerste zes duels kansloos verloren vóór alle amateursport na het tweede weekend van maart vanwege corona werd verboden. Het seizoen daarop duurde vanwege corona eveneens slechts twee duels en ook die gingen verloren. Dit seizoen duurde het ook even voor Tovaal op stoom kwam. In het eerste duel waar trainer Adrián Gutiérrez in charge was, Gouda uit, lukte het al bijna, maar tegen RRC 2 behaalden de senioren eindelijk weer eens een verdiende zege: 45 – 17.  

Dit seizoen startte zonder Jeroen van Stee (die overstapte naar Elephants) en Jordan Paterson (overgestapt naar ereklasser The Bassets), maar met de nodige blessures. In het eerste competitieduel tegen RRC bestond het driekwartlijn uit spelers met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en 17 dagen. 

Vooral de eerste helft tegen RRC 2 was goed. Captain Jan Otte kon zich net ver genoeg uitstrekken voor de openingstry en met de wind in de rug kwam Tovaal via tries van Robbert de Kramer, Thijke Mulder en Wessel van de Klooster en twee conversions van Thijke al op 24 – 0. De tweede helft was duidelijk minder. RRC 2 wist drie keer te scoren, maar Robbert (2x) en Wessel eveneens, dus de zege kwam geen moment meer in gevaar: 45 – 17.  

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl