Er zitten 1440 minuten in een dag

 

Iedereen weet dat er 60 minuten in één uur zitten, dus 24 maal 60 is in totaal 1440 minuten per dag. Theoretische gezien zou je daardoor best meerdere dingen in één weekend kunnen proppen, want het zijn immers maar 1440 minuten, toch!?
Nou ga ik natuurlijk niet elke minuut van mijn weekend dicteren voor in ’t verslag. Eén, ik ben geen Vlogger en twee, ’t moet inhoudelijk natuurlijk wel een beetje over rugby gaan. Wilde gewoon ff een opsomming geven hoe men evt. aan 1440 minuten per dag zou kunnen komen……..

Mijn weekend begint met een feestje op vrijdagavond van een 50jarige rugby Sarah, we zakken tot een uurtje of 3u ’s ochtends door, want je eerste 1440 minuten moeten immers op! De volgende ochtend sta je ietwat houterig uit bed, maar enthousiast (nog ff nagenieten van de vorige nacht en je fysieke gesteldheid neem je voor lief) begin je aan je uitgestelde huishouding.
Na 40 minuten kom je tot de conclusie dat je nu ECHT naar het rugbyveld moet, want de kick-off van je zoons team is binnen 10 minuten. OMG, de eerste 500 minuten van deze nieuwe ochtend zijn zo snel voorbij gevlogen.

Op het rugbyveld aangekomen hoor je het 1ste fluitsignaal en de minuten beginnen te tikken tot ‘t laatste fluitsignaal. De tegenstanders, Waterland/Alkmaar, van vandaag staan bovenaan in de competitie en hebben dat tot nu toe ook ongeslagen bereikt. Mijn oog valt gelijk op de stevige voorwaartsen die tegenover de Tovaal Colts staan. WOW! Volgens mij gaan we een GE-WEL-DIGE match zien, dus ik instaleer me snel langs de zijlijn voor die mooie actie foto’s die komen gaan.
Mijn gevoel was correct………de Waterlanders hadden dan misschien 2u in een auto gezeten om een wedstrijd van een 1u te spelen, maar het waren de beste 60 minuten die we tot nu toe hebben mogen aanschouwen van onze oudste jeugdspelers tijdens een thuiswedstrijd.
Zoveel gave acties……..zoveel tempo…….zoveel kracht……..zoveel snelheid……zoveel rips……zoveel pick & go’s……zoveel mooie tackels…….zoveel tries…….dat er zelfs twee Colts verslagen op de website staan. BAM!! Uiteindelijke eindstand was 51-12

Om toch aan die 1440 minuten per dag te komen – heb hier geen App voor hoor, maar wil toch graag mijn doel bereiken- benut ik de laatste 500 minuten goed door de namiddag te vullen met gezelligheid, samen met goeie vrienden en om mijn beleving te verwerken tot een verslag….Doel, 1440 minuten per dag van vandaag bereikt!

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl