Forse winst Juniors Tovaal/Oemoemenoe

Weer een forse winst!

Nadat vorige week RC Delft met een monsterscore opzij gezet werd ontving Tovaal/Oemoemenoe afgelopen zaterdag Breda in Goes. Ook nu bleek TO een maatje te groot. Tegen en in Delft werden in totaal 18 try’s gedrukt. Er was dus eigenlijk niet echt sprake van een wedstrijd. Rick benutte in die wedstrijd 10 conversies. Delft scoorde niet een keer. TO verzamelde zodoende 110 punten. Try’s van Jezzy, Anthony, Jeroen, Reinhoud (ieder 1 keer) Jorian, Emanuel (ieder 2 keer) Derek en Thomas (3 per persoon) en Ruben (4 keer).

Breda verscheen te laat op het veld. Hadden blijkbaar de uitnodiging niet goed gelezen en waren doorgereden naar Middelburg. Toen de wedstrijd eenmaal begon leek het weer volledig één-richtingsverkeer te gaan worden. Jezzy scoorde snel 5-0 en benutte zelf de conversie 7-0. Maar Breda herpakte zich snel een bleek tot méér rugby in staat dan RC Delft de week ervoor had laten zien. Breda scoorde 7-5. TO moest even wennen aan een tegenstander die wél weerstand bood en het duurde dan ook eventjes voordat er vlot gecombineerd werd.Ruben kon 12-5 laten optekenen en Jezzy pakte met de conversie weer 2 extra punten (14-5). Daarna kwam de snelheid van Ruben weer goed van pas en scoorde hij 19-5. Dit keer benutte Thomas de conversie (zijn eerste van het seizoen) 21-5. En Even later had Ruben zijn 3e try te pakken (26-5) met wederom een door Thomas benutte conversie (28-5). Emanuel pakt elke wedstrijd wel een try mee. Ook nu weer. Vlak voor rust scoorde hij 33-5.

Na rust kwam Jorian binnen de lijnen en het duurde niet lang of hij scoorde (min-of-meer tussen de palen). Rick benutte de conversie (40-5). Daarna maakte Kevin een break ongeveer halverwege het veld. Hij moest dus nog best wat terrein overbruggen maar dat lukte! Hij scoorde 45-5. Kort daarop pakte Rick een try mee en hij benutte zelf de conversie 52-5. Jeroen zette daarna met een indrukwekkende rush Jorian in een vrije positie en Jorian scoorde 57-5 en daarna nog een keer (62-5). De ref was misschien iets te steng tegen Tijmen toen hij een té hoge tackle meende te zien. De tackle was beslist hoog, maar of het een gele kaart waard was… Hoe dan ook; de scheidsrechter beslist en Tijmen kon 10 minuten naar de kant. Breda kon hiervan profiteren want ze scoorden hun 2e try (62-10). Maar daar hield het dan verder (wat Breda betreft) wel mee op. Bij TO niet. Voor TO scoorden nog Derek,  Philip en Thomas. Met de door Rick benutte conversies erbij kwam de eindstand zodoende op 85-10.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl