Geslaagd uitstapje naar Perpignan

Een behoorlijke groep veteranen maakte de laatste jaren steevast een uitstapje naar de halve finales van de Franse beker, maar corona gooide daar de afgelopen twee de nodige roet in.

Een tripje naar Perpignan moest de opstap zijn naar nieuwe uitstapjes en zo vertrokken we op een vroege vrijdagmorgen richting Charleroi om vandaar naar Carcassonne te vliegen. Ondanks twee late afvallers vanwege corona verliep die reis vlotjes al kreeg de oudste deelnemer het in Carcassonne niet voor elkaar om zijn coronacheck-app tevoorschijn te toveren. Mazzel dat alle douaniers en agenten, die zich over “de zaak” bogen, wilden gaan lunchen, zodat de lichten op het vliegveld uit konden en wij richting Trèbes voor een lunch in Poissonerie Moderne, waar voor Het Kreng gelukkig één vleesgerecht tussen alle schaal-, schelp- en visgerechten stond.

Vervolgens pikte een grootste auto Sander op in het centrum van Perpignan en werd de reis vervolgd naar Rosas, waar de jeugd van Tovaal al eens in 1996 neerstreek na een mislukte tour naar Australië.

Casa del Mar bleek een prima hotel en de maaltijd in La Mama viel bij iedereen in de smaak.

De volgende dag via de kustroute richting Collioure. Onderweg nog een noodzakelijke stop voor een noodzakelijk boodschap, die uiteindelijk tussen wat kano’s op een verder smetteloos strandje belandde.

Na te zijn ingecheckt in hotel Aragon in Perpignan togen we naar Stade Aimé Giral, waar Usap het op moest nemen tegen Racing92. We waren iets te snel met de aanschaf van kaarten voor de Tribune Vaquer, want voor die aankooptransactie goed en wel was beëindigd, kregen we al vier kaarten gratis aangeboden. Het werd een prachtige wedstrijd met hartstochtelijk meelevend publiek. Usap, voorlaatste in de Top14, won met 34 – 13, maar het duel zinderde tot de slotseconde, omdat de Catalanen alles op alles zetten om ook het bonuspunt vast te houden.

’s Avonds nog maar eens een gezellige maaltijd in Casa Sansa en de volgende dag nog een lunch in L’Idiot du Village in Capendu voor we de autootjes in konden leveren bij het vliegveld. Wegens onvolledig ingevulde passenger locater formulieren wederom de nodige problemen om in het vliegtuig te geraken, maar uiteindelijk landden we rond een uur of 6 veilig in Charleroi.   

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl