Geslaagde girlpower rugbyclinic 5 juni 2021

Het was zover 25 dappere stoere meiden met een leeftijd tussen de 5 en 13 jaar hadden zich aangemeld en durfde de uitdaging van de prachtige rugbysport aan.

Geleid door 4 TOP trainers. De Tovaal dames (Alexandra, Anne, Angelika en Charlotte)

Verdeeld in 3 groepen met soort gelijke leeftijds categorieën begonnen de kinderen aan een fijne warming up.

Door in een vierkantje rond te rennen en elkaar te ontwijken werden de spieren lekker opgewarmd en oefenen de kinderen gelijk hun schijnbewegingen en bewegings vrijheid.

Enkele minuten later werd per groep weer in 3 teams verdedeeld en moesten ze die zelfde oefening doen alleen dan de bal na het vangen binnen enkele seconden naar eigen teamspelertjes overgooien.

Hierna zijn de 5-6 jarige een parcours gaan doen die speciaal voor deze leeftijd was klaargezet door Angelika. Daarna is er even op adem gekomen door in een cirkel over te gooien en vangen.

De 2 andere groepen 7 t/m 9 jarige en de 10 t/m 13 jarige werd uitgelegd dat er bij rugby achteruit gegooid moet worden. Onder leiding van Alexandra, Anne en Charlotte werden er al prachtige lijntjes geoefend.

Daarna kwamen de erg blije gezichten naar boven, want daarvoor waren natuurlijk de stoere meiden voor naar de rugbyclinic gekomen. Contact rugby op shields en tacklebags.

Alle groepen starte met een tackle inloop op het shield. Inlopen met de schouders, arm rond een been, optillen en door pushen.
Het plezier straalde er van af. Hierna zijn ze verder gegaan met het tacklen op de tacklebag. Dat was ook erg leuk voor alle meiden. Bij de 7 t/m 9 jarige zijn verder gegaan met 1 persoon drive over een ruck heen.

Hierna zijn alle groepen verder gegaan met het inlopen met een bal en naar de grond gaan. De oudste groep heeft dit nog verder uitgebreid naar een echte 2 groep oefening ruck op zetten met 4 meiden.

Als laatste moesten we natuurlijk nog wel even gezamenlijk afsluiten met een echt touch partijtje met alle leeftijden door elkaar. Wat waren daar mooie mooie acties bij en er werd erg goed overgespeeld en getouched.

Als afsluiting kregen alle meiden nog een mooie goodybag mee. Met een leuke inhoud. Top geregeld Gisele.

Alle dank voor Danny de fotograaf met de foto's die eraan komen.

En natuurlijk allerbelangrijkste dank aan alle stoere meiden en ouders voor jullie komst om deze prachtige rugbysport uit te proberen. Fijn om zoveel plezier en blije gezichten op het veld te zien.

Het was een zeer geslaagde girlpower rugbyclinic dag.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl