Geslaagde tour naar Ierland

De Goese Rugbyclub Tovaal heeft een geslaagde tour naar Ierland achter de rug. Na een vlotte vlucht van Eindhoven naar de Knock aan de Ierse westkust kon er om een uur of twee worden ingecheckt in het Woodquay Hostel in Galway. Mc Swiggans bleek een prima restaurant voor de lunch en daarna was het een kwartiertje lopen naar de Sportsground, waar Connacht het op moest nemen tegen Cardiff. Het zag er driekwart van de wedstrijd naar uit dat de thuisclub deze RaboDirect Pro12-wedstrijd ging winnen, maar in de slotfase trok Cardiff, zonder toppers als Halfpenny en Warburton, het duel verrassend naar zich toe: 15 – 22.

‘s Avonds viel er genoeg te beleven en zondagmorgen kwam bijna iedereen verrassend fris en helder voor de dag. Een enkeling was gewond geraakt bij een achtervolging door de politie…..

In Ballinasloe maakten we al snel kennis met Noel Mannion. Zijn befaamde try in de 5 Nations wedstrijd tegen Wales op het Cardiff Arms Park in 1989 is nog steeds te zien op youtube. Tovaal kon tegen Ballinasloe RFC een aardig team op de been brengen, maar kennelijk vergde de vooraf door Ray en vier andere tripjongsten uitgevoerde “Zeeuwse Haka” iets te veel. Ballinasloe RFC zegevierde met 29 – 19 en daarmee raakte Tovaal haar ongeslagen status in Ierland kwijt.

Maandag was er weer de gebruikelijke spectaculaire outdooractiviteit. Een fietstocht in het prachtige Connemara, die startte bij Ashford Castle, bekend van de film “The Quiet Man” en eindigde in the charming village of Leenane. In het begin zagen we bij het kasteel zowaar de eerste zonnestralen tijdens de trip, maar gaandeweg maakten die plaats voor steeds meer regen. De bezembus, waar op dat moment nog alle ramen in zaten, raapte steeds meer deelnemers op en alleen de echte diehards bereikten op de fiets zeiknat het Leenane Hotel. Tijdens de prima lunch deelde judge Koen weer de nodige boetes uit. De Beul ging op kop en zou zijn voorsprong ook niet meer uit handen geven.

Op de terugweg liet Liam ons nog de mooiste stukken van Connemara zien, maar het werd even heel stil in de bus, toen na een klein stoeipartijtje een complete zijruit uit de niet heel erg stevige sponningen vloog. Een rondje met de pet deed wonderen en later werd Liam nog beloond met een echte trippolo.

De volgende morgen weer een busritje naar Knock en om een uur of vier was het weer wennen aan de hitte in Nederland. Genoeg ideeën voor de volgende trip: Napels, Malta of Bayonne. In het fotoalbum vind je een aantal foto's van de tour.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl