Gezamenlijke training Guppen en Turven tijdens seizoensopening 2020

Zaterdag 12 september werd het nieuwe rugby seizoen feestelijk geopend bij Tovaal. Tijdens deze dag waren ook de vriendjes en vriendinnetjes van al onze spelertjes welkom. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. De Tovaal Guppen en Turven hadden vriendjes meegenomen om kennen te maken bij hun geweldige sport Rugby.

De Guppen en Turven trainden vandaag uitzonderlijk samen, omdat de Guppen helaas maar 3 spelers hadden in verband met afwezigheid van Yarah en Lex. Gelukkig hadden de Guppen zin om te trainen en deerde het hen niet om samen met de Turven binnen de lijnen te stappen.

Na een welkomstwoord van voorzitter Bert werd de dag gestart met een heerlijk ontbijt (waarvoor nogmaals dank aan de organisatoren). Er waren allerlei soorten lekkere en gezonde dingen om de boterhammen mee te belegen. Zo was er kaas, worst en ham, maar ook (vruchten)hagelslag, chocopasta, jam, komkommer en zelfs een gekookt eitje. Er was zelfs chocomelk voorzien als verwennerij.

De Guppen en Turven hebben genoten van al het lekkers. Boterhammen en chocomelk gingen er soepel in. Na het eten waren bij vele Guppen en Turven een chocoladesnor en vegen chocopasta zichtbaar.

Veel tijd om uit te buiken was er niet, want er stond een gezamenlijke warming- up (met alle jeugd van Tovaal) onder leiding van Jeroen op hen te wachten. Er werd gerend, push- ups gedaan en nog veel meer moeilijke oefeningen.

Toen alle Guppen en Turven warm waren zijn wij naar het veldje naast de korfbal gegaan waar trainer Patrick en trainer Bart, met behulp van mama Alexandra, de materialen hadden klaargezet voor de training. De Guppen en Turven werden in 2 teams verdeeld en ook de meegekomen vriendjes werden verdeeld in de teams. Toen was het tijd voor de training.

Als eerste werd er begonnen met een slalom estafette. De twee teams startte tegen elkaar. Met de bal in de handen moest er geslalomd worden om de pionnen en een try worden gedrukt aan de andere kant van het veld. Daarna moesten zij zo hard als zij konden terug rennen en gaan zitten bij hun teams. Beide teams gingen zeer gelijk op en wonnen dan ook allebei een ronde.

Toen stond voor de meeste van de Guppen en Turven het leukste onderdeel op de planning; tackelen. Stiekem vonden de vriendjes het aanvankelijk spannend om te gaan tackelen, maar uiteindelijk waren ook zij overstag en vonden hij het super gaaf om te doen. Er werden mooie en harde tackels gemaakt. Wij leken met professionele rugby'ers te maken te hebben.

Ook de aanval en verdediging 1 vs 1 oefening werd zeer goed uitgevoerd. De verdedigende partij keek goed waar de aanvallers naartoe liepen en probeerde hun tagjes af te pakken. Bij sommige lukte dit en bij de ander niet, maar dat is niet erg hier gaan wij nog aan werken totdat iedereen een keer iemands tagje afpakt. De aanvallers maakte in hun hoofd strategieën om hun try te kunnen scoren. Er werden side steps gemaakt of gewoon in één lijn gerend naar de try line om te scoren. Hier er daar werd er een klein beetje vals gespeeld door buiten de lijnen te gaan en zo terug naar binnen te stappen. Voor deze keer hebben de trainers het niet gezien hihi.

Uiteindelijk werd de training afgesloten met een wedstrijdje, team trainer Bart tegen team mama Alexandra. Trainer Patrick was ref en trainer Angelika maakte foto's en filmpjes voor de papa's en mama'. Bewijsmateriaal van het top spel van de Guppen en Turven.

In de wedstrijd werden mooie acties gemaakt, vele tagjes gepakt, overgespeeld, aangemoedigd en try's gedrukt. De frikandel (voor de verdedigers) en de pizzapunt (voor de aanvallers) werden zorgvuldig neergezet zodat de aanvallers niet konden scoren en verdedigers voorbij gelopen konden worden. Iedereen had plezier van het spel en er werd gelachen.

Terug bij het clubhuis was er voor iedere Gup en Turf nog een bekertje ranja en tot slot een heerlijk en welverdiend ijsje. Daarna vertrokken de Guppen en Turven moe, maar voldaan naar huis.

Namens Patrick, Bart en mijzelf (Angelika) wil ik iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en speelplezier vandaag. Ook wil ik speciaal Alexandra bedanken voor haar hulp vandaag tijdens de training. Het was weer een super gezellige dag. Ik hoop dat de Guppen en Turven vandaag net zo hebben genoten als wij dat hebben gedaan. Ditzelfde geldt ook voor de vriendjes die vandaag aanwezig waren. Hopelijk zien wij jullie een keer bij de training of als toekomstig lid van Rugby Tovaal.

Trainer Patrick
Trainer Bart
Trainer Angelika

https://www.tovaal.nl/fotoalbum/guppen-en-turven-seizoensopening-2020

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl