Het heeft allemaal te maken welke (in)stelling we nemen…..(woordspeling speciaal voor onze Damon).

 

Daar bent ik wéér! Ik weet dat we elkaar een poosje niet hebben ‘gezien’ en ‘gesproken’, maar joh wat zijn nu 8 weekjes!?
De trainingen zijn wel gewoon doorgegaan, maar de opkomst was de laatste tijd minimaal en tijdens zo’n avond kom je bijna geen ouders meer tegen in deze leeftijdscategorie, dus vandaar.

Misschien moeten sommige boys weer ff wennen aan elkaar vooral qua afstemmen, je houden aan ‘t gameplan, evt. andere posities.
Maar het is gewoon HEER-LIJK om te mogen zien hoe de boys na zo’n lange periode van NIET hoeven spelen, vandaag gewoon zo gedreven zijn om een leuk potje te knallen. Helaas is het ook rond deze periode (de maanden maart, april en mei) dat er veel boys tentamens hebben of opendagen bezoeken op een eventuele Hogeschool naar hun keuze, dus met een voltallig team richting Uden gaan zat er voor ons niet in vandaag.

Voor het instaleren in de kleedkamer komt Markie Mark nog ff met een plastic tas vol met choco Paashaasjes langs eenieder, want een traktatie moet natuurlijk wel uitgedeeld worden…..ook als je 17 jaar geworden bent! “Niet voor de wedstrijd opeten” waren nog zijn laatste woorden, maar dat was waarschijnlijk niet voor iedereen hoorbaar…..THOMAS!

Vanaf het eerste fluitsignaal was er hoog tempo, pressie en harde acties van beide partijen en uiteindelijk was het in de 28ste minuut de tegenpartij die de 1ste try wist te verzilveren. Dat was ff een tegenvallertje. Maar dat maakte de snelle comeback van de Tovaal Colts des te mooier, binnen 5 minuten stond het al weer 5-7.
Het tempo werd nog meer opgevoerd en alle posities van de Tovaal Colts werden meegetrokken in deze flow, waarbij ze de smaak te pakken kregen om nog meer tries te drukken. Wat een prachtig schouwspel en het liep mooi gelijk op, want beide partijen hadden eigenlijk niets te verliezen. De boys hadden gewoon wéér eens zin om een heerlijk potje te knallen.
Tot aan de 1ste helft bleef het 5-7.

In de 2de helft lag het accent op rucks winnen, sneller plaatsen van de bal. De boys hadden hun ‘mojo’ wéér gevonden. In de 3 minuut van de tweede helft werd door Tovaal Colts een opening mooi benut waar de 2de try uit voort kwam. Maar helaas geen verzilvering van de conversie (5-12).
Zoals je weleens bij een tennismatch ziet, heen-en-weer-scoren…..heen-en-weer-scoren….heen-en-weer-scoren,  hadden wij dat vandaag bij deze match ook. Dan waren het de Tovaal Colts die scoorde en vervolgens kwamen de Octopus wéér terug met een counter attack. Het waren gelijkwaardige tegenstanders van elkaar en ondanks de aanvulling van drie Octopus spelers in het Tovaal team kan er uiteindelijk maar 1 team winnen. Terechte eindstand, 26-17 voor Octopus.

We’ll be back for more……alleen jammer dat het wéér zo lang moet gaan duren, zaterdag 6 mei pas een thuiswedstrijd. Maar zet deze datum alvast vet in jullie digitale agenda’s zodat we thuis met alle spelers de laatste wedstrijd van het seizoen mooi kunnen afsluiten.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl