HRC “een maatje te groot” voor de Zeeuwse Cubs!

“Wat, GEEN vroeg wekkertje vandaag!? “………….Klopt, we kunnen lekker uitslapen (spreekt voor zich dat dit alleen geldt voor de boys en niet voor de ouders). Onder het genot van een smoothie ff alles klaarzetten voor de inhaalwedstrijd van vandaag, buienradar nog ff bekijken (hopelijk geen onverwachte windstoten zoals afgelopen week), wedstrijdballen checken, het wedstrijdformulier alvast invullen en alle shirts/spelerskaarten meenemen. Helaas moeten we het vandaag maar doen met 16 spelers, vanwege enkele Cubs met blessures.

Bij aankomst @Tovaal waren er al 3 boys helemaal vanuit Kapelle komen fietsen. Lichtelijk doorweekt door de miezerregen, ff saampjes gekletst aan de bar en ze op een warm bakkie espresso/chocolade melk getrakteerd (eventjes opwarmen), voordat ze het veld speelklaar gingen maken. Mijn ‘dynamische duo’(Bert-Paul en Annelies) achter de bar/keuken gingen ook alvast alles klaarzetten voor de komst van onze Haagse gasten.

Vanaf het moment van het eerste fluitsignaal van de ref begonnen beide teams erg gretig  aan het spel. KO was voor de tegenpartij en bij Tovaal ontvangst was Jenz er direct bij om in de eerste minuten gelijk een break te maken door de HRC 3 kwartlijn. Helaas kon deze actie door te weinig support niet benut worden om een 1ste Tovaal try te drukken.

De voorwaartsen van HRC waren oppermachtig, maar brachten daarmee ook het voorwaartse spel van Tovaal naar een hoger niveau. Na de 1ste try van HRC in de 5de minuut leden de voorwaartsen van HRC nauwelijks balverlies in rucks en mauls, waardoor het al snel 0-31 stond.  Tovaal kon nog wat terugdoen. Door een uitgespeelde 3 kwart lijn werd Damon op de wing in stelling gebracht. Deze benutte zijn snelheid en scoorde de 5-31 (eindelijk van de nul af).

Ook tijdens de 2de helft bleef HRC zeer aanvallend spelen en zorgde ze dat de Tovaal Cubs geen enkele mogelijkheid kreeg om een try te drukken. Het gehele team van HRC was uitermate geconcentreerd, voerde de pressie op, support was er snel bij en de voorwaartsen bundelden hun krachten daar waar nodig. Het was overduidelijk waarvoor ze naar Zeeland waren afgereisd vandaag……..de overwinning en om kampioen te worden in deze poule.

Om een opa te quote na afloop van de wedstrijd:
“Om een positieve draai aan deze wedstrijd te geven, was het uiteindelijk maar 69 punten verschil”

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl