Junioren Tovaal/Oemoemenoe derde van Nederland

Tovaal/Oemoemenoe wordt derde van Nederland!

Op het Nationaal Rugbycentrum Amsterdam werden de finales van de cubs, junioren en colts-competities gespeeld. TO speelde als ongeslagen kampioen van de plate poule zuid tegen Waterland/Alkmaar, die eveneens met overmacht de plate poule noord gewonnen hadden. Vanzelfsprekend kozen de coaches voor de sterkste opstelling.

De teams kwamen tegelijkertijd uit de tunnel. En direct daarna nam TO de kick off.

Waterland/Alkmaar bleek een zeer fysiek team en TO werd dan ook direct onder druk gezet. Het liep niet lekker bij TO. Ballen kwamen niet aan, in het losse werk werd verloren en spelers kregen stilstaand de bal en vaak ook direct een speler van WA op hun nek. Een lichtpuntje was een break van Jeroen langs de zijlijn, waarbij TO balbezit hield en Rick een slim kickje over de verdediging van WA plaatste. WA maakte een overtreding en TO kreeg een kick mee vóór de palen.

Op onverklaarbare wijze werd de kick gemist. WA benutte deze opsteker goed. Ze verplaatsten het spel naar de 25 van TO en konden via hun sterke voorwaartsen 0-5 scoren. TO bleef in deze fase van de wedstrijd overeind doordat WA regelmatig een knock on maakte. Via een gewonnen line out kon TO wat druk zetten, en forceerde daarmee een kick mee. Deze werd (slim) snel genomen en Jorian wist 5-5 te scoren. Helaas kwam WA direct daarna sterk terug en scoorde 5-10 en door de benutte conversie zelfs 5-12.

TO liet zien over een goede mentaliteit te beschikken. Er werd gevochten voor elke meter en langzaamaan kwam TO in de 25 van WA. Reinhout wist tussen allerlei verdedigers door toch de bal achter de trylijn te drukken en maakte daarmee 10-12. De lastige kick ging mis, maar TO hield wél de aansluiting. Vlak voor rust kon WA echter toch nog een keer scoren. Door een verdedigingsfout kwam TO onder druk te staan en beging een overtreding. WA benutte de free kick en zodoende werd de ruststand 10-15.

 De tweede helft kende een heel ander gezicht. TO kwam zeer goed uit de startblokken en was in staat veel méér aanvallend te gaan rugbyen. Emmanuel maakt flink wat meters en WA moest een overtreding maken om hem te stoppen. Rick benutte de kick op de palen 15-13. TO had nu ook de wind mee en Thomas wist daar, met wat verre kicks, behoorlijk wat terreinwinst mee te behalen. Er werd, mede hierdoor veel op de helft van WA gespeeld. Jazzy kon een flinke break maken en kwam tot aan de 25 van WA, daarna ging de bal de TO-driekwartlijn in en via veel handen werd wing Liam bereikt. Die kon ook nog wat meters maken en de bal afspelen op Jorian. Van die afstand was Jorian niet meer te stoppen en hij pakte z’n 2e try van de middag 15-18. Niet veel later verwerkte Jazzy een hoge bal van WA uitstekend, hij kon Thomas aanspelen, die doorspeelde op Jorian, daarna Derek, vervolgens Felix (die net gewisseld was met Noah die een lekker partij gespeeld had) en Ruben. Ruben kon met snelheid de verdedigers passeren en bij de palen scoren 15-23.

Helaas ging de op het oog niet zo lastige kick mis. Het bleef lekker lopen bij TO. Thomas plaatste weer een flinke kick ver achter de WA-verdedigers en uiteindelijk resulteerde dat in een scrum in de buurt van de 25 van WA. De scrum werd gewonnen en de bal bleef in de voorwaartsen. Jorian zag een gat en ging voor de lijn. Hij moest nog wat verdedigers afschudden maar kon toch zijn try nummer 3 op later tekenen 15-28. Rick pakte met een succesvolle conversie nog 2 punten extra en bepaalde de eindstand op 15-30.

Een volledig terechte overwinning en een felicitatie waard aan alle spelers die hier dit seizoen aan bijgedragen hebben. En vanzelfsprekend ook aan de coaches en de trainers. Na de wedstrijd werden er medailles en een schaal uitgereikt en zijn er de nodige foto’s van de winnaars gemaakt.

 

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl