Junioren Tovaal/Oemoemenoe pakken winst tegen RC Delft

De junioren van Tovaal en Oemoemenoe speelden op zaterdag 6 december een thuiswedstrijd tegen Delft.

 De kick off vond plaats om 12.00 uur en vrijwel direct na aanvang kon TO Delft onder druk zetten. TO had het meeste balbezit. Jessy was in staat een break te maken en kon niet meer door Delft getackeld worden.

Zodoende kon hij 5-0 scoren en daarna z’n eigen try converteren (7-0). TO bleef pressie uitoefenen en Ruben (terug in het team na een blessure van zo’n 8 weken) kwam tot vlak bij de try-lijn  en was in staat om de perfect in support lopende Thomas te bereiken. Die was niet meer te stoppen 12-0. Felix deelde even later weer eens een van z’n karakteristieke tackles uit; volstrekt volgens de regels, maar wel bikkelhard. Gelukkig krabbelde de tegenstander na een tijdje weer overeind. Even later was Felix vlak bij een try maar hij kon het net niet afmaken. Jorian had een mooie pick up en scoorde wel 17-0.En Jessy benutte de conversie 19-0.

Ties kwam in het team in plaats van Derek en stond met de voorwaartsen van TO vervolgens vlak tegen de try-lijn van Delft. Noah kreeg de bal onder controle en kon zijn eerste try van dit seizoen op laten tekenen 24-0. Tegen rust had Thomas nog een mooie break en kwam heel ver. Hij had het misschien wel alleen af kunnen maken, maar trachtte nog Jorian te bereiken. Dat ging helaas net mis, anders was er zeker nog een keer gescoord.

 Nu rust gebeurde eigenlijk hetzelfde als daarvoor. Wederom een break van Thomas middels een slim kickje. Thomas en Ruben waren dicht bij de eerste try van de tweede helft, maar lukt niet om de bal onder controle te krijgen. Na een overtreding van Delft lette Jorian goed op (en Delft wat minder); hij nam de bal snel en pakte daarmee z’n 2e try 29-0. En niet veel later kwam nummer 3 voor Jorian 34-0 en met de conversie van Rick werd het 36-0.  Noah viel geblesseerd uit en Derek kwam terug in het team. En maakte veel indruk met zijn snelheid! Derek doet niet onder voor de meeste wingers als het op snelheid aan komt en hij pakte ook een try mee 41-0. Daarna was Jorian weer aan de beurt. Voor nummer 4 : 46-0. Delft kon in de scrum en line-outs nog wel wat tegenstand bieden, maar maakte teveel foutjes en het tackelen liet ook het nodige te wensen over. Derek kon weer een half veld oversteken en afspelen op Ruben die 51-0 maakte. Kort daarop kwam Ruben wederom op snelheid en scoorde hij 56-0. De laatste try van de wedstrijd was voor Thijs. Thijs bepaalde de eindstand op 61-0.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl