Junioren winnen oefenduel

Op zondag 31 augustus speelden de Tovaal-junioren voor het eerst samen met Oemoemenoe tegen Haarlem. Jan en Peter zijn beiden coach van het clusterteam en konden beschikken over 24 spelers. Het was even wennen aan nieuwe posities en teamgenoten, maar uiteindelijk heeft Tovaal/Oemoemenoe de spannende wedstrijd met 19-17 gewonnen.

Er werden vier kwarten gespeeld en dat gaf de mogelijkheid om veel te wisselen en spelers op diverse posities uit te proberen. Jorian startte als captain. In de zevende minuut veroverden de voorwaartsen de bal en via fly-half Thomas kwam de bal bij Ruben die de eerste try van de wedstrijd kon scoren 5-0. Reinhout benutte de conversie en hielp z’n team aan twee extra punten 7-0.

T/O bleef domineren en kreeg een kick mee. Jorian hield het overzicht en nam de bal snel, trok wat verdedigers naar zich toe en kon Ruben bereiken die aan de zijkant van het veld kon scoren 12-0. Dit keer ging de conversie naast.

Het tweede kwart werd gespeeld met een behoorlijk aantal omzettingen. Zo werd Felix captain. Het was weer even wennen en daar kon Haarlem van profiteren 12-5. Na een door Haarlem gewonnen scrum ging de bal ‘blind’ en daar stond T/O niet goed opgesteld; er waren geen verdedigers 12-10.

Het derde kwart was weer voor T/O. Het voorwaartsenwerk ging steeds beter en de eigen scrums werden gewonnen. Na een kick naar voren verwerkte de verdediging van Haarlem de bal slecht waardoor Ruben attent de bal mee kon pakken en op snelheid langs de laatste verdedigers heen kon komen om z’n 3e try te scoren 17-10. Reinhout (die gedurende de wedstrijd liet zien goed te kunnen kicken) verzilverde de twee extra punten.

Het vierde kwart was erg spannend. De wedstrijd ging op en neer en T/O moest alle zeilen bij zetten om Haarlem van het scoren af te houden. Met een tap-tackle werd een doorgebroken Haarlem speler op het allerlaatste moment nog gestopt. Toch hield Haarlem veel druk en kon uiteindelijk wél scoren 19-17. In de laatste fase van de wedstrijd hield T/O het hoofd koel en verdedigend de zaak goed dicht. Daan wist uit te breken en flink wat terreinwinst te maken. Dit bleek de laatste actie van de wedstrijd want daarna floot scheidsrechter Bob Fuchs af.

De coaches kunnen tevreden zijn; de eerste test heeft het clusterteam goed doorstaan. Vanzelfsprekend moet er gewerkt gaan worden aan het beter samenspelen. Maar dat zal steeds beter gaan. Het is duidelijk dat het team potentie heeft. Op zaterdag 13 september wordt de eerste competitiewedstrijd gespeeld (k.o 12.00 uur) tegen BSN in Goes.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl