Via Maastricht naar het zonnige Haarlem.

“ It’s going to be a beautiful day. The sun is shinning ”……..een toepasselijke songtekst voor deze ochtend. Met een strak blauwe lucht, klein zuchtje wind en het zonnetje wat zachtjes begint te stralen, vertrekken we in karavaan richting Haarlem.

Met nog maar vijf minuten voordat we onze bestemming hebben bereikt (volgens ons Engels sprekende navigatie voice-over), gaat mijn smartphone. Aan de andere kant van de lijn hoor ik één van mijn boys zeggen:  “Uhm, wij zijn via Maastricht gereden, dus we zijn iets later”!
Voordat ik überhaupt kan reageren, hoor ik op de achtergrond de rijdster van de ‘trouwe ouwe Volvo’  antwoord geven: “Nee joh, we hebben een afslag gemist en zullen er over tien minuten zijn”.
Wat hebben mijn boys (na twee uur in de auto te hebben gezeten)  toch een geweldig gevoel voor humor………HAHAHAHAHAHA. De rijdster van de ‘trouwe ouwe Volvo’ geeft bij aankomst bij het clubhuis van Haarlem ff verduidelijking aan alle vaders (die zitten ondertussen met smart te wachten om iets te zeggen over haar topografische kennis); het lag aan de TomTom! Maar gelukkig waren we allemaal op tijd en compleet met ons Cubs team in Haarlem.

De Tovaal Cubs startte de eerste helft met een “niets moet, alles mag” afspraak tegen één van de sterkste teams in deze Cup A poule.  Het was op het veld niet te merken dat er voor Haarlem niets te winnen of te verliezen was in deze laatste Cup wedstrijd. Haarlem ging degelijk en voortvarend van start en na twintig minuten keken de Tovaal Cubs al tegen een 24-0 achterstand aan. Daarna kreeg Tovaal pas enigszins grip op het spel van de Haarlemmers en duurde het tot in de 10de minuut van de 2de helft voordat Haarlem weer kon scoren. Direct met de opvolgende KO zorgde balverlies van Tovaal en de disorganisatie die daarop volgde binnen een minuut voor weer een try voor Haarlem. Even leek het erop alsof onze Cubs het hoofd lieten hangen, maar eenmaal in balbezit zijn de Tovaal Cubs altijd gevaarlijk en er komen mogelijkheden en kansen. De fullback (Ryan) ving de kick van Haarlem achter de 3kwartlijn en ging op snelheid succesvol opzoek naar de gaten op de linker wing. Support was hier prima op orde, scrum half Pim benutte de loop actie en wist de bal in twee pogingen in een prachtige try te drukken.
Het feit dat Mees de hele wedstrijd, overal op het veld in elk duel nadrukkelijk aanwezig was mocht niet baten voor de uitslag. Zelfs de opzwepende positieve woorden van Raf(helaas de laatste 5 minuten uitgevallen met een pols blessure) hielpen niet meer en Haarlem liep de rest van de wedstrijd uit in een welverdiende 51 -5.

Beste ouder(s), Cubs van Tovaal en andere ‘volgers’, het laatste officiële stukje van dit seizoen nijgt iets minder te gaan over de wedstrijd (niks ten nadelen van Haarlem, want we hebben tegen een top team gespeeld) dan de vorige wedstrijdverslagen. Maar dit heeft te maken met het feit dat ik, de Teammanager van Tovaal Cubs, graag mijn oprechte complimenten wil uitspreken naar de trainers en de Cubs.

Als iemand van tevoren had voorspeld dat wij, Tovaal Cubs, op landelijk niveau tegen de beste Cubs teams van Nederland zouden gaan spelen, had ik ze voor GEK verklaard.
Het is mede door de intrinsieke (vanuit de persoon zelf) en extrinsieke (externe bron) motivatie, enthousiasme, gedrevenheid, expertise en opbouwende kritieken van alle drie de trainers dat de Tovaal Cubs zich ontpopte tot een geolied, harmonieus, respectvol team dit afgelopen seizoen.
Er zitten boys in het team die 1ste en 2de  jaars Cubs zijn, er zitten boys in die nog maar 6 maanden (of zelfs korter) spelen en er zitten boys bij die al vanaf hun 5de levensjaar rugby spelen.
Voor iedereen binnen de Zeeuwse Rugby Club uit Goes is het duidelijk dat jullie als spelers enorm zijn gegroeid en dat jullie een grote progressie hebben meegemaakt als team, maar ook als jonge individuen
”.

There is no way to be a PERFECT player, but a million ways to be a GOOD one!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl