Nieuwe jaar goed gestart

Zaterdag startte het nieuwe jaar met tal van activiteiten op het veld en in het clubhuis. De turven, benjamins en mini’s speelden een potje tegen de ouders en de cubs en juniors eveneens. De moegestreden spelers konden vervolgens rond de potkachel terecht voor marshmallows en warme chocomelk en in het draaide het rad van fortuin om 15.00 uur voor het eerst. Er waren leuke prijzen te winnen.

Ook bij het duel tussen de Presidents’ XV en Tovaal stroomde het veld zo goed als vol en beide teams waren aan elkaar gewaagd en dat was bijzonder, want de Presidents’ XV bestonden uit louter spelers van soms ver boven de veertig en alleen junioren Tijn Carels en Joey Vermaas voor het snelle loopwerk. Thomas Griep zette Tovaal op een 7 – 0 voorsprong, maar Giel Edam zorgde al snel voor de gelijkmaker, waarna Sjoerd Wartena en Jan-Joost Wiebrens met zijn tweede conversion de Presidents op een 7 – 14 voorsprong zetten. Nog voor rust bracht Elliot Collins de achterstand terug tot 12 – 14, maar in de tweede helft, toen Daan van Gorp de fluit had overgenomen van Niels van Harn, zag het er lang naar uit dat de oude garde de overwinning binnen ging slepen. In de laatste vijf minuten rushten achtereenvolgens Jesse Wagenaar en Robbert de Kramer nog door de defensie van de Presidents en legde Wessel van der Klooster de eindstand met zijn derde benutte conversion vast op 26 – 14.

Na de nieuwjaarsspeech van voorzitter Bert Bakker werd het glas geheven en maakte Kees Hage weer furore als veilingmeester. Hij bezorgde “De Kus” voor een jaar in huize Paterson, Joost Carels een felbegeerd shirt en het werd maar weer eens duidelijk dat op het nippertje uit de afvalcontainers van de Olaz geredde items nog flink wat op kunnen leveren………………..

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl