Nieuwe zege voor de junioren

Na de 17 – 14-zege op HRC 2 van vorige week zaterdag behaalden de junioren opnieuw een overwinning en ditmaal werd ook het bonuspunt veiliggesteld. Eemland 2 kwam op bezoek op sportpark Het Schenge. De wedstrijd in Amersfoort was begin december met 22 – 7 verloren.

In de eerste helft waren beide partijen gelijkwaardig. De gasten hadden het windvoordeel, maar deden daar niet zoveel mee. Vlak voor rust kreeg Tovaal/REL een kick mee van scheidsrechter Hein Peeters en Djurre reageerde snel en scoorde vlakbij de palen, waardoor Tovaal/REL met een 7 – 0 voorsprong de rust in ging.

Die voorsprong gaf vertrouwen en de thuisploeg benutte het windvoordeel wel goed. Na twee rushes van Stijn en een conversion van Joey liep de voorsprong snel op naar 21 – 0. Thijn drukte de vierde try, die door Joey werd geconverteerd en daarmee was ook het bonuspunt binnen: 28 – 0. Na de try van Joey zo’n vijf minuten voor het einde leek 33 – 0 de eindstand te worden, maar Eemland 2 wist in de allerlaatste minuut de eer nog te redden en de stand een iets draaglijker aanzien te geven: 33 – 5.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl