Ook USRS 3 blijkt een simpele prooi

Vooraf werd met enige zorg uitgekeken naar het duel tegen USRS 3. Een week eerder hadden de Utrechtse (oud-)studenten Oemoemenoe 2 nog op de eerste nederlaag in dik twintig wedstrijden getrakteerd en trainer Brian Hendry had nog steeds geen al te ruime selectie om uit te putten. Derek verscheen weer aan de start en Marijn stond klaar langs de lijn om bij eventuele calamiteiten in te vallen.    

Tovaal startte met de wind mee. Die was fel en het was zaak om in de eerste helft meteen afstand te nemen van de ervaren Utrechtse studenten, die best wel een potje konden rugbyen. De gasten hielden Tovaal zes minuten van scoren af, maar daarna ging het snel. Zes minuten later stond het door try’s van Jorian (2x) en Thomas en twee conversions van laatstgenoemde al 19 – 0. USRS 3 kende nog een korte opleving en was zelf nog een paar keer dicht bij een score, maar nadat Thomas de voorsprong in de 21e minuut had opgevoerd naar 24 – 0, was het tussen de 30e en 36e minuut helemaal niet meer bij te houden. Binnen zes minuten drukte Thomas nog drie try’s en scoorde Matthijs er op aangeven van Jorian ook nog eentje. Jordan had het kickwerk inmiddels overgenomen van Thomas en met twee  welgemikte trappen van de kleine Schot stond er een 48 – 0 ruststand op het bord.

Na rust wind tegen, maar ook met die tegenwind was Thomas niet te stuiten voor de toen al redelijk moegestreden USRS’ers: 53 – 0. Direct darana drukten ze wel de eretreffer, maar de snelle, jeugdige driekwarten van Tovaal hadden hun kruit nog lang niet verschoten. Jordan en Jeroen rushten nog tot achter de trylijn en in de laatste tien minuten vond Thomas nog drie keer de achterlijn. Met negen try’s in één duel verbeterde hij het record van Boelie ruimschoots, maar het record van Marc Cool, die op 15 september 1985 in Uden vier try’s op rij drukte tegen Octopus bleef voorlopig nog in de boeken. Eindstand: 84 – 5.

De spelers van USRS 3 werden na afloop in het clubhuis enigszins opgevrolijkt met twee schalen oesters en daar bleef het nog lang gezellig…………….

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl