Pre season toernooi bij gastclub REL op zaterdag 21 september 2019 (Benjamins)

Daar zit je dan bij het clubgebouw van REL. In het zonnetje zo lui als een steen te zijn. Komt Marco naar mij toe met de vraag of ik een wat wil schrijven voor de website. Daar kan ik natuurlijk geen nee op zeggen! Dus bij deze een stukje berichtgeving over het pre season toernooi door de ogen van een niet rugby-er.

Wat een heerlijk weekend voor de aanwezige toeschouwers! Zonnetje, streeploos blauwe lucht, aangenaam temperatuurtje, beetje kletsen met elkaar. Dat.
Wat wil je nog meer? Rugby natuurlijk! En ik ben van mening dat we dat ruimschoots hebben gekregen.
We hebben kunnen genieten van een club kinderen die gaandeweg het toernooi veranderde in een team. En als je als team speelt komt de winst vanzelf. Ook nu weer. Begonnen met 4-3 en 6-5 in het nadeel van Tovaal naar 4-2 en 5-4 in het voordeel van Tovaal! Dan eindig je als vijfde van de negen teams. Niet slecht voor een team dat nog niet helemaal is ingespeeld op elkaar. Dat is toch een mooie uitgangspositie voor de aankomende toernooien.

Voor mij als vader is het eigenlijk best wel relaxed zo'n toernooi. Ook tussen de wedstrijden door. Want de kinderen komen wat te eten en drinken halen, de kinderen dollen en stoeien wat met elkaar en af en toe wordt er ook nog wat uitgelegd over hoe de volgende wedstrijd beter kan. Het gaat gewoon leuk allemaal zo'n dag.

En dan valt een stukje rij-afstand, dat het een lange (en voor sommigen een vermoeiende) dag is en dat je als team soms even wat langer moet wachten voor je weer mag spelen heel erg mee. Op naar het volgende toernooi!

Het stukje is bij deze geschreven en ik ga deze hele mooie zondag weer verder in mijn rol als steen. Lekker luilakken dus. Groet, Anton.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl