Senioren behalen broodnodige zege

Voor de senioren was het zondag zaak om weer eens een wedstrijd te winnen om zo een kloof te slaan met concurrent Gouda. RRC 2 kwam op bezoek. Daar was op eigen veld eerder in de competitie al dik van gewonnen en in de Plate poule in Rotterdam nipt met 20 - 19 verloren. Het eerste team van de Rotterdammers gaat aan de leiding van de eerste klasse en zij moesten naar Purmerend voor het duel tegen Waterland. Geen gedoe dus met eersteteamspelers.

Voorafgaand aan de de wedstrijd liepen de turven mooi op een rijtje naar scheidsrechter Ap van Kersbergen om hem de wedstrijdbal te overhandigen en vervolgens kon de wedstrijd om kwart over 2 beginnen. Tovaal drukte vanaf de eerste minuut, maar kon nog niet direct een vuist maken. Hoewel de tegenstander al vanaf de eerste minuut met een mannetje minder moest spelen vanwege een hoge tackle, lukt het pas in de 25e minuut om te scoren. Thomas Griep rushte langs de zijlijn en drukte de eerste try, die vanwege een hoge tackle werd omgezet in een penalty-try: 7 - 0. Opnieuw speelde Tovaal tien minuten met een man meer en op het eind van die periode werd daar pas van geprofiteerd en opnieuw was het Thomas die scoorde: 12 - 0. Jan Otte zorgde nog voor ust voor 17 - 0, maar niemand had het idee dat de zege ook al echt binnen was.

Kort na rust kwam RRC 2 terug tot 17 - 7, maar kort daarna werd het Rotterdamse verzet definitief gebroken. Jan rondde een goed stukje voorwaartsenwerk beheerst af: 22 - 7. Tien minuten voor tijd werd het nog 22 - 14. Geen paniek. De kick-off van Joey eindigde in een lineout op een meter of 6 van de Rotterdamse trylijn en Matthijs van Roemburg verschalkte de ingooi van de tegenstander: 27 - 14. Met de vijf punten staat Tovaal nu 9 punten voor op Gouda. Zondag 15 mei staat dát uitduel op het programma.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl