Senioren blijven meedraaien in top tweede klasse

De senioren wonnen vanmiddag in Breda ook hun vijfde competitieduel en met de 7 – 27-overwinning werd ook voor de derde keer een bonuspunt veiliggesteld.

Bij een temperatuur van 25° C startte Coach Brian Hendry met een aantal omzettingen. Jordan startte op de full-back en Thijke nam zijn plaats over op de fly-half en de gebroeders Van Liere startten voor het eerst dit seizoen gezamenlijk op de wing. Het duurde niet lang voor iedereen aan deze omzettingen gewend was, want na een break van Thomas scoorde Jordan in de uiterste hoek van het veld een try, waar wel een luchtje aan kleefde. Het lukte hem niet de conversion tussen de palen te krijgen:  0 - 5.

Tovaal kreeg meer mogelijkheden, maar in de driekwartlijn gingen de ballen niet snel genoeg van hand tot hand en halverwege de eerste helft werd Tovaal vastgezet tegen de eigen trylijn. De defensie zat echter potdicht en nadat Thijke met een verre kick voor opluchting had gezorgd, verdubbelde Brian, tien minuten eerder ingevallen voor Harm, de voorsprong: 0 - 10.

Na rust volgde het debuut van Robbert de Kramer, die meteen opviel met een aantal prima tackels en maakte Brian zijn tweede try, waarmee het duel wel zo ongeveer definitief werd beslist. Jordan benutte zijn eerste conversion en twee minuten later raceten Ernst en Thomas door de verbouwereerde defensie van Breda en werd zelfs het bonuspunt veilig gesteld. Ook deze conversion van Jordan zag de referee tussen de palen verdwijnen: 0 – 24.

Breda kwam vlak voor tijd nog wel terug tot 7 – 24, maar in de allerlaatste minuut bepaalde Jordan de eindstand op 7 – 27.

Volgende week zondag treffen de senioren op sportpark Het Schenge het Rotterdamse studententeam RSRC.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl