Senioren blijven ongeslagen

De senioren blijven het als promovendus in de tweede klasse prima doen. Ook in de vierde wedstrijd bleef Tovaal ongeslagen. LSRG werd na een 7 – 3-voorsprong bij rust uiteindelijk met 19 – 8 verslagen. Daardoor blijft Tovaal tweede achter Te Werve.

 

Tovaal startte stroef en moest na een sinbin van Alex Vlieland al in de 2e minuut met een man minder aan de slag. LSRG profiteerde direct en kwam vanuit een penaltykick op een 0 – 3-voorsrong. Voor Alex echter terug mocht keren was die achterstand al ongedaan gemaakt. Na een gewonnen lineout zette Jordan Paterson Thomas Griep aan het werk en die slaomde naar een try in de buurt van de palen, die door Jordan eenvoudig was te converteren: 7 – 3.

Voor rust gebeurde er verder weinig en na rust maakte Tovaal goed gebruik van het windvoordeel. Jorian Broekmeijer bracht Tovaal op een 12 – 3 voorsprong en vijf minuten later besliste Thomas Griep het duel definitief: 17 – 3. Jordan benutte ook de conversion en de winst leek binnen. Tovaal ging nog wel op jacht naar het bonuspunt, maar het waren juist de Leidse studenten die het duel in de slotfase juist nog spannend maakten. Zij kwamen terug tot 19 – 8,

Maar net toen ze het nog iets spannender wilden maken, maar een snoeiharde tackel van Ernst Berman een eind aan de wedstrijd: 19 – 8.

Volgende week speelt Tovaal een uitduel tegen Breda.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl