Senioren blijven winnen

De senioren traden op sportpark Het Schenge aan tegen Gouda. Altijd een geduchte tegenstander, die zich dit keer in de beginfase ook niet klein liet krijgen. Na een aantal fases en een vlotte combinatie tussen Jeroen van Stee en Jan-Joost Wiebrens kon Giel Edam de score pas in de 12e minuur openen. Daarna ging het wat gemakkelijker, maar Gouda verdedigde toch stug en na try’s van Thomas Griep en aanvoerder Jorian Broekmeijer kon Jordan Paterson vlak voor rust met een fraaie snoekduik het bonuspunt al veilig stellen. Jeroen van Stee en Thomas Griep brachten de ruststand op 43 – 0. In de slotfase van de eerste helft speelde Tovaal met een man minder, want Matthijs van Roemburg was door referee Janwillem Adriaanse, die veelvuldig van zijn fluit gebruik maakte, voor 10 minuten naar de sinbin gestuurd.

Na rust pakte Jan Otte de draad snel weer op en na 50 minuten bracht Thomas de voorsprong met een try en een conversion op 43 – 0.

Tijdens de sinbin van Jan-Joost Wiebrens kwam Tovaal niet tot scoren, maar na de entree van Peter van Stee kwamen de try’s vanzelf weer. Eerst de derde van Thomas en vervolgens legde Matthijs van Roemburg de eindstand vast op 53 – 0.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl