Senioren debuteren in de tweede klasse met winst op RCC Bekaro

Trainer/speler Brian Hendry liet bij het debuut van Tovaal in de tweede klasse zuid vier jongeren debuteren. Raf Raas en Thyke Mulder startten in de basis en Thomas Plouvier en Mike Traas kwamen als invaller binnen de lijnen. In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar Tovaal was wat zekerder in de afwerking Na vijf minuten was Thyke al dicht bij de openingstry, maar zijn actie werd nét voor de trylijn gestuit.  Aanvoerder Jorian Broekmeijer drukte even later op aangeven van Jordan en Ernst wel een try en Jordan zette Tovaal met een gave conversion op een 0 – 7-voorsprong.

Vervolgens moest Tovaal vol aan de bak en Jorian voorkwam met een trysaving tackel een zekere try. Direct daarna roofde Maghiel Hanse de bal in een lineout, waarna Jordan Paterson met een mooi kickje in zijn eentje de hele defensie van Bekaro verschalkte en opnieuw de conversion benutte: 0 – 14. RCC leek rijp voor de sloop, maar Tovaal kreeg toch niet de kans om door te zetten en kreeg in de tweede helft nog bijna het deksel op de neus.

Na rust knokte Bekaro zich terug in de wedstrijd. Eerst tot 5 – 14 en vijf minuten later tot 10 – 14. Jordan verschafte vanuit een penalty weer wat lucht, maar de thuisclub werd sterker en sterker en kwam met nog 9 minuten te spelen op een 18 – 17-voorsprong. Tovaal leek verslagen, maar  pas in de laatste minuut stelde Paterson de zege met een mooie trap toch nog veilig: 18 – 20.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl