Senioren haken aan in de titelstrijd

De senioren van Tovaal grepen op sportpark Het Schenge de laatste kans om mee te blijven doen in de strijd om de titel in de tweede klasse. In een bloedstollend duel werd LSRG met 14 – 12 verslagen.  Bij rust waren beide ploegen nog in evenwicht: 7 – 7.

Trainer Brian Hendry miste een groot aantal spelers, maar met veteraan Peter van Stee op de eerste rij in de scrum nam Tovaal direct na het eerste fluitsignaal van referee Paul Bruijn het initiatief. In de vierde minuut was Thomas Griep al dicht bij de openingstry. De sterk verdedigende studenten hielden hem nog van scoren af, maar twee minuten later was het wel raak. Raf Raas vond Martijn Acda in een lineout op enkele meters van de trylijn en na een poging van Jan Otte vond Alex Vlieland wel een gaatje in de LSRG-defensie: 5 – 0. Jordan Paterson maakte geen fout bij de conversion: 7 – 0. LSRG kwam op gelijke hoogte door een gemakkelijk toegekende penaltytry na een hoge tackel van Mac, die meteen de sinbin op mocht zoeken.

Halverwege de tweede helft zette Ernst Berman zijn team opnieuw op voorsprong en benutte Jordan nogmaals de conversion. LSRG kwam 10 minuten nog wel terug tot 14 – 12, maar Tovaal gaf de zege niet meer uit handen.

Volgende week treffen de senioren Obelix op sportpark Het Schenge. Vooraf wordt de jaarlijkse teamfoto gemaakt. Ook de geblesseerden worden verzocht daarbij aanwezig te zijn.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl