Senioren pakken titel in jubileumjaar

De senioren zorgden voor een perfect jubileumweekend door Oemoemenoe 2 op eigen veld met 17 – 43 te verslaan en daarmee de titel te pakken in de derde klasse zuid. Dat kampioenschap zat er vanaf de eerste speelronde aan te komen, maar dat het pas in de allerlaatste wedstrijd wed gerealiseerd, geeft de titel extra cachet. Met veel jonge spelers verliep het zoals gezegd vanaf het begin uitstekend. William Beitler, Maarten op ’t Hof en Piotr Molęda vielen helaas weg met blessures, maar in de loop van het seizoen keerden Lars Colpaert, Martijn Acda, Jorn de Jager, Rik Markusse en Ernst Berman terug en debuteerden Daan van Liere en Wietse Osinga. Ook Peter van Stee trad in totaal acht wedstrijden, waaronder het kampioensduel, aan op de eerste rij.

Zondag startte Oemoemenoe 2 onder leiding van referee Ap van Kersbergen met de wind in de rug en pakte na een half uur een 10 – 0-voorsprong. Bij het in groten getale opgekomen Tovaal-publiek was sprake van enige ongerustheid, maar Brian raakte langs de lijn geen moment in paniek. Als het zou gaan lopen, zou Tovaal de tegenstander alle hoeken van het veld laten zien. Vlak voor rust verzekerde Jordan Tovaal vanuit een penalty van een lineout op vijf meter van de trylijn. Daar vond Maarten Jan Otte en vandaaruit walsten de voorwaartsen over de trylijn. De conversion was eigenlijk niet van belang. Tovaal moest nog minimaal drie keer scoren en dat zou na rust wel gaan gebeuren, maar het was lekker dat Ernst in de extra tijd van de eerste helft nog een losse bal oppikte ter hoogte van de middenlijn en onbedreigd tussen de palen kon scoren. Met de conversion van Jordan ging Tovaal toch nog met een 10 – 12-voorsprong de rust in.

Na rust maakte Jordan op aangeven van Brian uitstekend gebruik van de wind. Met verre kicks werd Oemoemenoe 2 steeds tegen de trylijn vastgezet. Toch duurde het nog tot de 54e minuut voor de derde try op het bord kwam. Een verre kick van Jordan, een viertal snelle driekwarten op de kansloze winger, balwinst in de ruck en via een vlotte driekwartaanval kwam de bal bij Thomas die onbedreigd kon scoren.

Vervolgens ging het snel en werd de tegenstander compleet zoek gespeeld, want binnen zeven minuten drukte Tovaal drie try’s en benutte Jordan twee conversion. Daan stelde met de luid bejubelde vierde try het bonuspunt en de titel veilig en Jorian en Jordan maakten het feest compleet. Jorian en Jordan voerden later de score op tot 10 – 43, waarna Oemoemenoe 2 de eindstand op 17 – 43 bepaalde en het feest kon beginnen.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl