Senioren sluiten seizoen af in stijl

Na een gedenkwaardig bezoek van Old Caterhamians RFC op zaterdag traden de senioren zondag aan voor hun laatste competitiewedstrijd tegen Breda. Er stond niet veel meer op het spel. Tovaal moest winnen om de vierde plaats in de kampioenspoule van de tweede klasse zuid vast te houden en dat zou, met de nodige inspanningen, ook gaan lukken.

Tovaal startte met de venijnige, felle wind tegen, maar dat weerhield Jorian Broekmeijer er niet van om Tovaal al in de 5e minuut op een 5 – 0-voorsprong te zetten. Daarna ging het lang gelijk op en tot afgrijzend van een flinke supportersschare maakte Breda na ruim een half uur gelijk en nam het zelfs brutaal een voorsprong: 5 – 7. Lang hield die geen stand. Vijf minuten voor rust zette Ernst Berman Tovaal op 10 – 7 en vijf minuten na rust, toen trainer Brian Hendry al flink wat wissels had doorgevoerd, voerde Thomas Griep de voorsprong op tot 15 – 7. De conversions lukten nog niet in die fase, maar na de try van Jordan Paterson wist Thyke er toch een te benutten. Breda kwam vervolgens nog wel terug tot 22 – 14, maar met nog één minuut op de klok bracht Thomas Griep de stand op 27 – 14 en bepaalde Jordan Paterson de eindstand met een conversion op 29 – 14.

Na afloop zette voorzitter Bert Bakker Jan-Joost Wiebrens in het zonnetje, omdat hij na 457 competitieduels, 2 meer dan Stupe, een punt zet achter zijn carrière. Hij speelde zijn eerste competitieduel op zondag 13 oktober 1991 op de wing in Roosendaal tegen R.C.C. 2, een duel dat door Tovaal met 12 – 74 werd gewonnen. Gelet op het gloednieuwe schoeisel, dat hij in zijn laatste duel droeg, is zijn loopbaan bij de veteranen nog lang niet ten einde.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl