Senioren verliezen, maar blijven in de tweede klasse

Voor de senioren stond er zondag een belangrijk duel op het programma. Koploper REL kwam op bezoek op sportpark Het Schenge en Tovaal had uit de resterende twee duels nog twee punten nodig om hekkensluiter Gouda, een week eerder nog met 69 – 5 te sterk voor Tovaal, voor te blijven op de ranglijst.

Coach Adrián Gutiérrez kon weer geen beroep doen op z’n sterkste formatie: Leendert, Wessel, Roy, Akki, Thomas en Robbert ontbraken en natuurlijk waren de langdurig geblesseerden Thijke, Mees en Djurre ook niet van de partij. Toch startte de thuisploeg zeer behoorlijk tegen een sterk REL, waar oud-international Rik Roovers de lijnen uitzette. In de 9e minuut opende Aaron de score vanuit een penalty-kick en daarna was het de hele eerste helft stuivertje wisselen. Steeds had EL een antwoord klaar, maar vervolgens zette Joey zijn team weer op voorsprong tot de slotminuut van de eerste helft toen REL een 13 – 15—voorsprong bij rust veilig stelde.

Direct na rust scoorden de gasten weer tamelijk eenvoudig en vervolgens liep de score langzaam maar zeker op en zag het er niet naar uit dat Tovaal ook maar een punt ging pakken. Pas bij een 13 – 37-achterstand kreeg Tovaal, met nog vijf minuten op de klok, de geest en drukten Roel en Aaron elk nog een try, waarvan Joey er eentje converteerde: 25 – 42.

Geen bonuspunt derhalve en alles zo nu aankomen op het laatste thuisduel tegen Delft volgende week. Daar zou Tovaal minstens twee (bonus)punten moeten halen om Gouda voor te blijven, als die tenminste zouden winnen van RRC2. Ongeveer een uur na de wedstrijd werd bekend dat dat niet gebeurd was en dat Tovaal volgend seizoen gewoon in de tweede klasse actief blijft. Daarin zien we hopelijk zeker LSRG terug, want zijn behaalden de titel in de derde klasse Zuidwest.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl