Senioren winnen bij Sparta: 5-36

De senioren van Tovaal waren goed op dreef tegen laagvlieger Sparta en behaalden de tweede uitzege op rij. Na een 5 – 10 voorsprong bij rust zegevierde Tovaal uiteindelijk met 5 – 36.

Maarten Buijs zette Tovaal al in de 10e minuut op een 0 – 5 voorsprong en Maurice Boelhouwers tilde de voorsprong met een conversion naar 0 – 7. Na een verdedigingsfout kwam Sparta, vijf seizoenen terug nog uitkomend in de ereklasse, terug tot 5 – 7, maar vanuit een penalty-kick vergrootte Boelhouwers de voorsprong tot 5 – 10.

Na rust was het duel snel beslist. Rik Markusse en Maarten Buijs drukten elk een try en met de conversions van Boelhouwers was het na 52 minuten al 5 -24. Tovaal ging op jacht naar het bonuspunt en daar had het niet lang voor nodig. Na een vlotte aanval drukte Matthijs van Roemburg de vierde try en was het bonuspunt binnen. In de slotfase voerde Rik Markusse de score op tot 5 – 34 en bepaalde Maurice Boelhouwers de eindstand op 5 – 36. Een knieblessure voor William Beitler in de slotminuten betekende wel een domper op de feestvreugde.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl