Statistisch overzicht senioren deel 2

Bijzonderheden:

 

* Brian Hendry, die voor het zesde opeenvolgende seizoen als trainer fungeerde, gebruikte 38 spelers in 17 duels. Vorig seizoen waren dat er 29 in de 21 duels. Alleen in het seizoen 2014/2015 kwamen er meer spelers in actie: 40.

* Veel jubileumduels dit seizoen. Alex Vlieland speelde op 22 september uit tegen Hookers 2 zijn 250e duel, Matthijs van Roemburg op 24 november thuis tegen Pink Panthers zijn 200e en Matthijs van der Werf op 1 december uit tegen Octopus zijn 100e duel.

* Jorian Broekmeijer fungeerde dit seizoen als captain. Maghiel Hanse verving hem in vier duels.

* Jan-Joost Wiebrens maakte dit seizoen maar twee keer zijn opwachting binnen de lijnen, maar belandde toch een keer in de sinbin. Hij was echter niet de enige. Brian Hendry (2x), Thyke Mulder, Raf Raas, Jordan Paterson, Rik Markusse en Alex McDonald werden eveneens voor tien minuten door de referee uit het veld gestuurd. Brian Hendry kreeg na een heftige discussie met de arbiter na afloop van het eerste uitduel tegen Octopus ín het clubhuis een rode kaart.

* Silvester de Kam, Mees Wedding, Sander van Stee en Mark Koens kwamen dit seizoen over van de colts. Elliot Collins maakte nog wel de voorbereiding mee bij de senioren, maar verkaste per 20 september naar ereklasser Oemoemenoe.

* Maghiel Hanse en Jeroen van Stee maakten als enigen alle competitieduels mee.

* Thomas Plouvier moest zich in het thuisduel tegen R.C. Eindhoven al in de 2e minuut laten vervangen. Nét geen record, want dat is nog steeds in handen van Daan van Gorp, die op 19 oktober 2003 de laatste veertig seconden van het uitduel tegen Oemoemenoe (11 – 10) meemaakte als vervanger van Kees Noordhoek.

* Jan Otte miste wegens een kniekwetsuur de laatste twee duels van het seizoen, waarmee er na het met 28 – 10 gewonnen thuisduel tegen Dukes 2 op 16 februari een einde kwam aan een indrukwekkende onafgebroken reeks van 144 competitiewedstrijden. Alleen Maghiel Hanse kan hem de komende jaren bedreigen. Maghiel heeft inmiddels een reeks van 110 duels opgebouwd.

*In de strijd om de cup en promotie verscheen Tovaal in de helft van het aantal duels incompleet aan de start. Uit en thuis tegen Breda en uit tegen Octopus. De laatste keer dat Tovaal niet met een volledig team aan de start van een competitieduel verscheen, was op 3 november 2013 toen Tovaal in Gouda kansloos met 83 – 0 onderuit ging.

* Ter voorbereiding op het seizoen namen de senioren op 8 september op sportpark Het Schenge deel aan een toernooi met Breda 1 en 2 en Oemoemenoe. Er werd gespeeld om de Jean-Louis Legrand-Bokaal.

* Jorian Broekmeijer miste de eerste twee duels van het seizoen wegens een schorsing als gevolg van drie gele kaarten gedurende het voorafgaande seizoen.

* Op 22 september 2019 stonden Peter, Jeroen en Sander van Stee de tweede helft van het met 13 – 39 gewonnen uitduel tegen Hookers gezamenlijk in het veld. De laatste keer dat drie leden uit hetzelfde gezin gelijktijdig binnen de lijnen kwamen, was op 1 november 1981, toen Adrie, Hans en René Markusse met Tovaal op eigen veld wonnen van Octopus: 16 – 0.

*In de slotfase van de wedstrijden kwam Tovaal vaak nog sterk voor de dag. In de duels tegen RCC Bekaro (70e minuut), LSRG (79e), R.C. Eindhoven (80e), Pink Panthers (76e) en Breda (78e) werd met de vierde try in die fase nog een bonuspunt binnengesleept. Tegen R.C. Eindhoven en Pink Panthers, beide keren 24 – 27-verlies, leverde dat zelfs nog een extra bonuspunt op.

 

 

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl